ΑΘΗΝΑ
21:02
|
19.04.2024
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το διυπουργικό νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Βαθιά αντιπαιδαγωγικό» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, το γεγονός ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε μια χρονιά που ήδη τρέχει». «Είκοσι τέσσερις χιλιάδες μαθητές αποκλείονται φέτος από το δημόσιο πανεπιστήμιο, εν μέσω, μάλιστα, καραντίνας και τηλεκπαίδευσης», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. «Και ο κύκλος του αποκλεισμού κλείνει με την απόφαση της κυβέρνησης να δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν χρήματα να πάρουν πτυχία ισότιμα με εκείνα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από ιδιωτικά κολέγια- για αυτό υποστηρίζουμε ότι δημιουργεί πελατεία για τα κολέγια», συμπλήρωσε.

Αναφερθείς στο θέμα της πανεπιστημιακής φύλαξης ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «πληρώνουμε την αποτυχία και την ιδεοληψία της ΝΔ», παρομοιάζοντας μάλιστα την πολιτική της με εκείνη που εφαρμόζεται στη Τουρκία του Ερντογάν. «Προεκλογικά η ΝΔ μας έλεγε ότι θα καταργήσει το άσυλο, και σήμερα που έχει καταργηθεί και η χώρα μας είναι 2η στην ευρωζώνη σε αναλογία αστυνομικών ανά πολίτη, επιλέγει να προσλάβει επιπλέον 1.000 ειδικούς φρουρούς για τα προβλήματα στα πανεπιστήμια. Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διώξει άμεσα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Έχει αποτύχει, είναι άχρηστος και επικίνδυνος, αφού από τα χέρια του ξέφυγε ο υπαρχηγός των ναζί και ακόμη ψάχνουμε να φέρουμε τον Γ. Λαγό», συμπλήρωσε.

Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να προχωρήσει στο διάλογο με τους πρυτάνεις και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους: «Δεν γίνεται όλοι να διαφωνούν και όλοι να έχουν άδικο τη στιγμή που το ΕΚΠΑ κατατάσσεσαι μάλιστα στη θέση 180 παγκοσμίως ανάμεσα σε 12.000 ιδρύματα και το ΑΠΘ στη θέση 205. Αυτό που ζητούν οι πρυτάνεις είναι να υπάρξει ένα σώμα φύλαξης σε επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές».

Υπενθύμισε και στις δύο συνεντεύξεις του ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία «επαναπροσέλαβε τους πανεπιστημιακούς φύλακες που είχε απολύσει το 2013 η κυβέρνηση της ΝΔ». «Τα πανεπιστήμια δεν είναι άντρο ανομίας. Τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν μόνο αν ακούσουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η κυβέρνηση σήμερα δεν βρίσκει μισή Σύγκλητο που να συμφωνεί με το νομοσχέδιό της. Ίσως πρέπει να αναρωτηθεί επιτέλους αν έκανε λάθος», συμπλήρωσε.

Στην ΕΡΤ, ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε πως μέχρι και «οι κ.κ. Φορτσάκης και Σουφλιάς διαφωνούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία», εκτιμώντας ότι «όχι μόνο θα υπάρξει προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον του νομοσχεδίου, που είναι αντισυνταγματικό, αλλά και στην πράξη δεν θα λειτουργήσει».

Παράλληλα, προσέθεσε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει και τον αντισυνταγματικό νόμο του κ. Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις». «Η ΝΔ έχει επιλέξει τον δρόμο του αυταρχισμού και ποντάρει μόνο στην καταστολή, αφού δεν μπορεί να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα