ΑΘΗΝΑ
10:05
|
24.04.2024
Συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή τις όλο και αυξανόμενες καταγγελίες γυναικών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, εκ των οποίων πολλές έρχονται από τον χώρο του θεάματος συγκροτήθηκε σε σώμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ένα καταστατικά προβλεπόμενο σωματειακό όργανο, που αποκλειστικό στόχο έχει τη διερεύνηση και διευθέτηση ζητημάτων μόνο των μελών του Σωματείου, επί τη βάσει της αντισυναδελφικής/αντισωματειακής (αντικαταστατικής) ή όχι δράσης ή συμπεριφοράς. Δεν είναι και δεν υποκαθιστά την δικαστική ή άλλη επίσημη αρχή, καθώς εξ ορισμού και αυτονόητα ερευνά πειθαρχικά παραπτώματα και όχι ποινικά ή όποιου άλλου είδους αδικήματα. Συντελεί έτσι, αποφασιστικά, στην διαμόρφωση και την εμπέδωση συναδελφικής συνείδησης στα μέλη του Σωματείου» ενημερώνει σε ανακοίνωση του το ΣΕΗ.

Η σύνθεση του νεοσύστατου σώματος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών είναι η εξής: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ), Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου (μέλη).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του νεοσύστατου Σώματος, Πασχάλης Τσαρούχας «υπάρχουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί πάνω από 1.000. Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να έρθουν να μιλήσουν».

Επίσης πρόσθεσε ότι κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 νέες περιπτώσεις, ενώ κάλεσε όσους ηθοποιούς έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις να το καταγγείλουν εγγράφως στο ΣΕΗ, υπενθυμίζοντας ότι καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι θα βρίσκεται εκπρόσωπος του Πειθαρχικού στο Σωματείο.

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι «το πειθαρχικό για πρώτη φορά θα συγκληθεί σήμερα, και θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο γιατί είναι αρκετές. Και σήμερα το πρωί έφτασε ακόμα μία που δεν την περίμενα. Περίπου 10 άτομα συνολικά, μία ομάδα νέων ηθοποιών, κοριτσιών, καταγγέλλουν έναν γνωστό σεναριογράφο ταινιών ότι διοργανώνει οντισιόν για ανύπαρκτες ταινίες. Έχουν καταγγελθεί δέκα ονόματα στο σωματείο».

Πηγές: ThePressProject, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα