ΑΘΗΝΑ
06:27
|
27.07.2024
Μετά την ανάιμιξή του σε χρηματιστηριακά "παιχνίδια" με κερδοσκοπικά ταμεία, ο Ιλον Μασκ βάζει το χέρι του και σε κρυπτονομίσματα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία καλή κουβέντα από τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη των εταιριών SpaceX και Tesla Ιλον Μασκ ήταν σήμερα αρκετή για να κάνει την αξία του κρυπτονομίσματος Dogecoin να αυξηθεί άνω του 50%.

“To Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα του λαού” έγραψε στη λιτή ανάρτησή του.

Το Dogecoin επινοήθηκε το Δεκέμβρη του 2006 από τους μηχανικούς λογισμικού Μπίλι Μάρκους και Τζάκσον Πάλμερ καθώς θεώρησαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα έβρισκαν μία βρήγορη, διασκεδαστική και ελεύθερη από τα “παραδοσιακά” τραπεζικά δεσμά λύση σε συναλλαγές. Η καλή κουβέντα του Ίλον Μασκ ήταν προς το παρόν αρκετή για να δώσει μία γερή ώθηση στην αξία του, σημειώνοντας κέρδη (σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Coindesk)

DOGECOIN

Η νέα (μέσα σε λίγες μέρες) ανάμιξη του Ίλον Μασκ σε χρηματιστηριακές συναλλαγές προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Τουίτερ δίνοντας παράλληλα έμπνευση για τη δημιουργία διαφόρων…meme.

Image

Είχαν προηγηθεί σχόλια του Ίλον Μασκ που επηρέασαν θετικά τις τελευταίες βδομάδες τις μετοχές εταιριών όπως οι GameStop, Etsy και CD Projekt ανάβοντας διεθνώς την κουβέντα σχετικά με τη δύναμη των μικρών επενδυτών έναντι κερδοσκοπικών ταμείων.

Image result for έλον μασκ dogecoin

Τα “παιχνίδια” και οι παρεμβάσεις του δισεκατομμυριούχου επενδυτή και ιδιοκτήτη καινοτόμων εταιριών δεν φαίνονται “αθώα”. Με τον έναν ή άλλο τρόπο ευνοούν εμμέσως την κερδοφορία του ίδιου και κυρίως την επιρροή του στις χρηματαγορές.

Όσο και να προσπαθεί ο Ίλον Μασκ να το παίξει “άνθρωπος της διπλανής πόρτας” ή καινοτόμος “εναλλακτικός” επενδυτής, στην τελική ο λογαριασμός αφορά μπίζνες που δεν γίνονται μόνον για τη χάρη της τεχνολογίας και της επιστήμης αλλά κυρίως για το κέρδος…

Όσο για τα κρυπτονομίσματα, που προσελκύουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή ετερόκλητων επενδυτών, μένει να φανεί τι αντοχή θα έχουν σε βάθος χρόνου .Τότε θα αποδειχθεί εάν και μέχρι ποιου βαθμού μπορούν να αποτελέσουν “πρόκληση” για το ρόλο των Κεντρικών Τραπεζών τα επόμενα χρόνια. Σε βάθος χρόνου θα αποκαλυφθεί και ο απώτερος ρόλος επενδυτών ή “παρατηρητών” τύπου Μασκ…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης»

Μικρή παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ναι στη συγχώνευση Attica Bank-Παγκρήτιας

Δεν τα βγάζουν πέρα 4 στους 10 Αμερικανοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα