ΑΘΗΝΑ
17:11
|
07.05.2024
Τελικά το εμβόλιο δεν θα χορηγηθεί στα άτομα άνω των 65 ετών – Τι είπε η Πελώνη για το Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις 12 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca σε ειδικά κέντρα. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ΕΡΤ, στις 8 του μηνός αναμένεται να φτάσουν στη χώρα περίπου 410.000 δόσεις του βρετανοσουηδικού εμβολίου. Ουσιαστικά επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν να μην χορηγείται αυτό το εμβόλιο στα άτομα άνω των 65 ετών.

Σημειώνεται πως δεν είναι επαρκή τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε ηλικίες άνω των 65, καθώς δεν είχαν συμμετάσχει αρκετοί εθελοντές αυτής της ηλικιακής ομάδας στις κλινικές δοκιμές. Πάντως, η εταιρεία επιμένει στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου και στους άνω των 65 ετών.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει από το πρωί ώστε να κάνει την τελική της εισήγηση. 

Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, διαβεβαίωσε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει δημιουργηθεί ένα ικανό τείχος ανοσίας και θα υπάρξει επιτάχυνση στον ρυθμό των εμβολιασμών το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας πριν από λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ FM” η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η Jonhson & Johnson θα παραδώσει στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο 1,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, το οποίο είναι μονοδοσικό, και διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία είχε προταθεί από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, η συμπαραγωγή με την Ελλάδα του ρωσικού εμβολίου. “Πρώτη φορά το ακούω και το διαβάζω. Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα συμπαραγωγής με την Ελλάδα του ρωσικού εμβολίου”, υποστήριξε.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση, θα ληφθούν με βάση της εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ενώ για το θέμα του εμβολιασμού είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, λειτουργεί ικανοποιητικά η διαδικασία, και πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα, για το οποίο συνεργάζονται 1.500 άνθρωποι από διάφορους φορείς.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού, σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικός αλλά είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους άλλους ανθρώπους διότι το εμβόλιο είναι ασπίδα κατά της νόσου, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον το 50% των νοσηλευτών έχει εμβολιαστεί μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την ίδια, η σχετική πλατφόρμα είναι ανοιχτή για το νοσηλευτικό προσωπικό και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputniknews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα