ΑΘΗΝΑ
16:34
|
18.04.2024
Η εν μέρει μεταμέλεια της Ρεπουμπλικανής δεν έπεισε τους συναδέλφους της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης της Ρεπουμπλικανής βουλευτίνας Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν από δύο επιτροπές τιμωρώντας την για τα εμπρηστικά της σχόλια, την προώθηση θεωριών συνωμοσίας και τη θετική της στάση απέναντι στα κηρύγματα βίας κατά των Δημοκρατικών.

Η πρόταση για την τιμωρία της Γκριν πέρασε με 230 ψήφους υπέρ και 199 κατά. Έντεκα Ρεπουμπλικανοί βουλευτές τάχθηκαν μάλιστα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών εγκρίνοντας την τιμωρία της Ρεπουμπλικανής νεοεκλεγείσας βουλευτίνας.

Ωστόσο, πριν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας η Γκριν έδειξε μια μεταμέλεια εκφράζοντας τη λύπη της για κάποια άστοχα σχόλιά της, όπως για παράδειγμα ότι ήταν σκηνοθετημένες οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ αλλά και οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η Ρεπουμπλικανή αποκλείστηκε από τις εργασίες των επιτροπών για την Παιδεία και τον Προϋπολογισμό. Αυτού του είδους η παρέμβαση των Δημοκρατικών στη στελέχωση των επιτροπών της Βουλής ενός άλλους κόμματος θεωρείται ιδιαίτερα ασυνήθης.

Τι εξηγήσεις έδωσε η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

Η Γκριν εξέφρασε τη λύπη της για κάποια σχόλια, αλλά δεν ζήτησε συγνώμη. Εξήγησε από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, παίρνοντας τον λόγο, ότι όλες οι αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις έγιναν πριν εκλεγεί και πριν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα. Πρόσθεσε πως σταμάτησε να πιστεύει στις θεωρίες της ακροδεξιάς οργάνωσης QAnon κάποια στιγμή γύρω στο 2018 όταν η ίδια διαπίστωσε τα “ψέματα, την παραπληροφόρηση και τις αναλήθειες” σε διάφορες αναρτήσεις της οργάνωσης.

Ανακάλεσε τη θεωρία της περί σκηνοθετημένων επιθέσεων στα σχολεία – όπως η επίθεση του 2012 στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ και οι πυροβολισμοί στο λύκειο του Πάρκλαντ το 2018. “Οι ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία είναι απολύτως αληθινές”, τόνισε την Πέμπτη η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής της Τζόρτζια. Η Γκριν τόνισε ότι ήταν δυσαρεστημένη με πολλές καταστάσεις που συνέβαιναν στη χώρα το 2018, είχε χάσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση και για αυτό στράφηκε προς τις θεωρίες συνωμοσίας. Η 46χρονη Ρεπουμπλικανή δεν παρέλειψε να επιρρίψει μέρος της ευθύνης στα ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι είναι “εξίσου ένοχα για την προβολή και προώθηση των ψεμάτων της QAnon”.

Δεν είπε τίποτα, όμως, για κάποιες από τις πιο προκλητικές και εμπρηστικές της ενέργειες. Η Γκριν είχε κάνει “like” σε ανάρτηση στο Facebook που καλούσε τον κόσμο να “φυτρώσει μια σφαίρα στο κεφάλι της Πελόζι” και σε μία ακόμη που ζητούσε τον απαγχονισμό του Μπαράκ Ομπάμα.

Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει την 49χρονη “καρκίνο στο σώμα των Ρεπουμπλικανών”, αφού η Τέιλορ. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ την κατακεραύνωσε για τη ροπή της στις θεωρίες συνωμοσίας και στα ψέματα, γενικώς για τη θετική στάση της απέναντι σε κηρύγματα μίσους που εξαπολύονται από περιθωριακούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Κάποιος που πιστεύει ότι δεν χτυπήθηκε το Πεντάγωνο ή ότι οι Κλίντον κατέρριψαν το αεροπλάνο του Κένεντι Τζούνιορ δεν ζει στην πραγματικότητα”, έχει δηλώσει ο 78χρονος ο ΜακΚόνελ.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα θηριωδία του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο al Shifa της Γάζας

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα