ΑΘΗΝΑ
15:51
|
20.04.2024
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας VisCoran, Οζτούρκ Οράν εντείνει τις κινήσεις για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Τουρκία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ  πασχίζει να εξασφαλίσει ικανές ποσότητες εμβολίων από τις δυτικές φαρμακοβιομηχανίες δίχως επιθυμητή επιτυχία, η Τουρκία αξιοποιεί τις πολυεπίπεδες σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσία σχεδιάζοντας πλέον να δημιουργήσει και μονάδες παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού «Sputnik V».

Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από όσα είπε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο  Ria Novosti ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας VisCoran, Οζτούρκ Οράν.

Image result for sputnik V

Ο Οράν σε συνέντευξη που έδωσε και στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Demirören News Agency (DHA) δήλωσε ότι η εταιρεία του υπέγραψε τη συμφωνία με το Ρωσικό Ιδρυμα Αμεσων Επενδύσεων τον περασμένο Αύγουστο.

«Η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με την ποσότητα των εμβολίων, τα οποία μπορούν να παραχθούν. Υπάρχουν κάποιες εργαστηριακές μονάδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή εμβολίων. Το μέγεθος της παραγωγής θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και από τη ζήτηση των άλλων χωρών που θέλουν να εισάγουν το εμβόλιο από εμάς. Ολα αυτά θα ληφθούν υπόψη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο,αναμένεται σύντομα στην Τουρκία ακόμη μία αντιπροσωπεία από τη Ρωσία για να συζητήσει το ζήτημα μεταφοράς της τεχνογνωσίας.

Image result for sputnik V

«Είναι δύσκολο να καθορίσουμε πότε θα αρχίσει η παραγωγή του εμβολίου, πριν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πρέπει αφενός να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας και αφετέρου, από την πλευρά μας, να ολοκληρώσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες στο Υπουργείο Υγείας που αφορούν στην καταχώριση του ρωσικού εμβολίου. Ηδη έχουμε φτάσει στην τελευταία φάση.

Η έγκριση του Υπουργείου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη παραγωγής εμβολίου».

Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti είχε μεταδώσει νωρίτερα πως το “Ρωσικό Ιδρυμα Αμεσων Επενδύσεων” υπέγραψε συμφωνία με την μεγαλύτερη τουρκική εταιρεία παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων για την κατασκευή εμβολίων κατά του κορωνοϊού «Sputnik V» και ξεκίνησε τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Τουρκία.

Image result for sputnik V

Προσφάτως, η επιστημονική έκδοση «The Lancet» δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών του εμβολίου «Sputnik V», που πιστοποιούν την υψηλή του αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, το εμβόλιο «Sputnik V» απέδειξε ότι έχει υψηλούς δείκτες αποτελεσματικότητας, ανοσογονικότητας και ασφάλειας, συγκεκριμένα η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθάνει στο 91,6%. Το εμβόλιο απέδειξε ότι παρέχει πλήρη προστασία σε σοβαρές περιπτώσεις του νέου κορωνοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα