ΑΘΗΝΑ
01:49
|
19.05.2024
To Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την προφυλάκιση του 49χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προφυλακιστεί ο 49χρονος φίλος του ΠΑΟΚ, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τη θανατηφόρα παράσυρση του 28χρονου Τόσκο Μποτζατζίτσκι.

Υπέρ της εισαγγελέως τάχθηκε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά τη διαφωνία με την ανακρίτρια για την ποινική μεταχείριση κατηγορουμένου στην υπόθεση με την παράσυρση του Βούλγαρου οπαδού, που έλαβε χώρα έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η πρώτη να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος μέχρι να δικαστεί.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι βρισκόταν στη σημείο αλλά ότι δεν συμμετείχε στο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού. Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που κινητοποίησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται πως ο αποθανών Μποζατζίσκι ήταν ένας οπαδός της Μποτέφ Πλόβντιβ, ομάδας της Βουλγαρίας και ταυτόχρονα οπαδός του Άρη Θεσσαλονίκης. Είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους Βούλγαρους οπαδούς του Άρη για να παρακολουθήσουν το ματς της αγαπημένης τους ομάδας με τον ΠΑΟΚ. Έχοντας πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας τους είχαν κάτσει την επομένη να πιούν έναν καφέ.

Εκεί δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ και στην προσπάθειά του να τους ξεφύγει ο Μποζατσίσκι χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο.

Η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον Βούλγαρο, μετά από το επεισόδιο, παραμένει προφυλακισμένη καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διέταξε την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης που της επιβλήθηκε, μετά την απολογία της.

Πηγές: ΦΩΣ, In.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα