ΑΘΗΝΑ
11:10
|
04.05.2024
«Η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη έχει κουράσει τους πολίτες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη έχει κουράσει τους πολίτες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ μιλά για «κυβέρνηση επιτελικής αυθαιρεσίας», σχολιάζοντας πως «σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τις πραγματικές εστίες διασποράς. Ισχυρίζεται πως δεν κολλάει στα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι άνθρωποι κάθε μέρα, δεν κολλάει στα σχολεία που άνοιξαν πάλι με αυξημένο αριθμό μαθητών, δεν κολλάει στα εργοστάσια που λειτουργούν χωρίς ελέγχους και τεστ». «Κολλάει όμως εάν κάποιος θελήσει να περπατήσει μετά τις 6 το Σαββατοκύριακο», σχολιάζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «σε λίγες μέρες, όταν θα έχει γίνει πάλι η ζημιά, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αφού αυτά θα έχουν αποτύχει» και πως «η αποτυχία του έχει κουράσει τους πολίτες».

«Σε κάθε περίπτωση πάντως», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος πως σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ. Δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

Αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away

«Το σημερινό αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away, το οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι «εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο» και σχολιάζει πως «ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία».

ΜέΡΑ25: Κριτική στην κυβέρνηση και τον Αδ. Γεωργιάδη για τη διαχείριση της πανδημίας

Το ΜέΡΑ25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη κατηγορεί την κυβέρνηση και ιδιάτερα τον Υπουργό Ανάπτυξης ότι «η διαχείριση της πανδημίας, έχει φύγει από το στάδιο όπου οι πολίτες δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, κι έχει περάσει στο στάδιο όπου δεν ξέρουν τι θα τους έχει συμβεί στο διαφημιστικό διάλειμμα ανάμεσα σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη». Μέσα σε λίγες ώρες, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, «κάναμε binge watch την κωμική σειρά «τα νέα μέτρα για το take away”, με τις συνεχείς σεναριακές ανατροπές «αναστέλλεται/αναστέλλεται ολίγον/να ζήσουμε να το θυμόμαστε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα