ΑΘΗΝΑ
03:36
|
18.09.2024
Μια πλημμύρα που έπληξε κέντρο παραγωγής μπατίκ στην Ινδονησία είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι ενός χωριού να γίνουν κόκκινοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας σουρεαλιστικός, ερυθρός ποταμός κατέκλυσε το χωριό Jenggot της Ινδονησίας, μετά από πλημμύρα που έπληξε ένα κοντινό εργοστάσιο μπατίκ το Σάββατο (6/2), προκαλώντας φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τα νερά της βροχής αναμίχθηκαν με χρώματα από το εργοστάσιο υφασμάτων.

Χιλιάδες χρήστες του Twitter δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο του χωριού νότια της πόλης Πέκαλόνγκαν στην Κεντρική Ιάβα, με τους δρόμους να είναι πλημμυρισμένοι από βυσσινί νερό, το οποίο σε ορισμένους θύμισε αίμα.

Η Πεκαλόνγκαν είναι μια πόλη γνωστή για την κατασκευή μπατίκ, μια παραδοσιακή ινδονησιακή μέθοδο χρήσης κεριού με στόχο να αντιστέκεται στις βαφές με βάση το νερό για την απεικόνιση σχεδίων, συνήθως σε ύφασμα.

Δεν είναι ασυνήθιστο τα ποτάμια στο Πεκαλόνγκαν να έχουν διαφορετικά χρώματα. Καταπράσινο νερό κάλυψε ένα άλλο χωριό βόρεια της πόλης κατά τη διάρκεια πλημμύρας τον περασμένο μήνα.

Ο επικεφαλής της αντιμετώπισης καταστροφών της πόλης Άργγκα Γιούντα, επιβεβαίωσε ότι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ήταν πραγματικές και πως η κόκκινη πλημμύρα που οφείλεται οφείλεται στη βαφή μπατίκ, θα εξαφανιστεί όταν αναμιχθεί με το νερό της βροχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Νέο έγκλημα σε βάρος εργατών η φωτιά στη Motor Oil, λέει το ΚΚΕ

Αναζητούν ύποπτο εμπρηστή που άναψε φωτιά στη βουλή της Ρουμανίας

Ισραηλινή υβριδική επίθεση στο Λίβανο: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 2.800 τραυματίες από εκρήξεις βομβητών, pagers (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα