ΑΘΗΝΑ
12:47
|
20.04.2024
Διαδηλώσεις κατά του lockdown έλαβαν χώρα στην Κοπενχάγη το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνθρωποι που αντιτίθενται στην απάντηση της δανικής κυβέρνησης στην πανδημία Covid-19 διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα σε μια νέα διαμαρτυρία το Σάββατο. Σε αντίθεση με ορισμένες προηγούμενες εκδηλώσεις, η συγκέντρωση αυτής της εβδομάδας παρέμεινε ειρηνική και δεν προκάλεσε συλλήψεις.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την ομάδα «Άνδρες στα Μαύρα», οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με το μερικό lockdown της Δανίας και την επικείμενη εγκατάσταση ενός ψηφιακού συστήματος που θα παρακολουθεί τους εμβολιασμούς και θα εκδίδει πιστοποιητικά που θα επιβεβαιώνουν την κατάσταση εμβολιασμού των ατόμων. Τα διαβατήρια θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για διεθνή ταξίδια και ενδεχομένως να παρέχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους στη Δανία.

Το Σάββατο το βράδυ, εκατοντάδες διαδηλωτές περπάτησαν μέσα από την κεντρική Κοπεγχάγη μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου, μεταφέροντας πυρσούς και φλόγες, φωνάζοντας συνθήματα και παίζοντας μουσική που περιελάμβανε τον ανεπίσημο ύμνο τους, μια εκδοχή του ιταλικού κομματικού κλασικού «Bella Ciao». Έφεραν επίσης ένα ομοίωμα της πρωθυπουργού Μέττε Φρεντέρικσεν το οποίο έμοιζε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Τζονγκ-Ουν – αλλά σε αντίθεση με το μοντέλο της πρωθυπουργού που χρησιμοποιήθηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα, δεν το έκαψαν.

Το συμβάν με το κάψιμο του ομοιώματος που συνέβη στις 23 Ιανουαρίου προκάλεσε πολλές αντιπαραθέσεις, καθώς σε εκείνη την περίπτωση το ομοίωμα φορούσε μια πινακίδα που δηλώνει ότι η πρωθυπουργός άξιζε να σκοτωθεί. Πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκείνης της εκδήλωσης. Οι σύμμαχοι των Άνδρων στα Μαύρα αποστασιοποιήθηκαν από τη δράση αυτή και λυπήθηκαν για το ότι απέσυρε την προσοχή από το κεντρικό τους μήνυμα.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την Φρεντέρικσεν ότι επιβάλει βιαστικούς και περιττούς περιορισμούς, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός στη Δανία, αλλά οι αντίπαλοι λένε ότι εάν η εναλλακτική λύση είναι ο αποκλεισμός από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, στην πράξη είναι το ίδιο με το να είχε επιβληθεί.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα