ΑΘΗΝΑ
17:39
|
29.09.2022
Η κεντρική τράπεζα της Ταϊβάν αποκλείει την Deutsche Bank από τις συναλλαγές για ένα διάστημα και διερευνά άλλες τράπεζες για κερδοσκοπία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κεντρική τράπεζα της Ταϊβάν δήλωσε ότι απαγόρευσε στην Deutsche Bank να συναλλάσει δολάρια της Ταϊβάν σε παραδοτέες και μη παραδοτέες προθεσμιακές συμβάσεις και ανέστειλε για δύο χρόνια την δυνατότητά της για ανταλλαγή παραγώγων συναλλάγματος, ως μέρος της προσπάθειάς της να καταστείλει την κερδοσκοπία.

Το δολάριο της Ταϊβάν βρίσκεται για πάνω από 23 χρόνια σε υψηλότερη θέση από το δολάριο των ΗΠΑ, καθώς η οικονομία της Ταϊβάν, που εξαρτάται από το εμπόριο, εκτοξεύτηκε λόγω της παγκόσμια ζήτησης για τα προϊόντα τεχνολογίας της, καθώς οι άνθρωποι εργάζονται πλέον από το σπίτι. 

Η κεντρική τράπεζα ανησυχεί ιδιαίτερα για μια υπόθεση στην οποία οι ξένες τράπεζες φαίνεται να βοήθησαν τις επιχειρήσεις σιτηρών να εμπλακούν σε κερδοσκοπικές συναλλαγές μέσω παραδοτέων προθεσμιακών συμβάσεων, επηρεάζοντας τη σταθερότητα της αγοράς συναλλάγματος της Ταϊβάν. Πηγές ανέφεραν ότι η κεντρική τράπεζα έστειλε επιστολές όπου περιγράφονται ποινές προς στην Deutsche Bank, την CitigroupInc, την ING και την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία Banking Group Ltd (ANZ) για τη συμμετοχή τους. Εκτός από την ποινή για το υποκατάστημα της Deutsche Bank στην Ταϊπέι, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι τα γραφεία της ING και της ANZ στην Ταϊπέι δεν θα επιτρέπεται να συναλλάσει δολάρια της Ταϊβάν σε παραδοτέες και μη παραδοτέες προθεσμιακές συμβάσεις για εννέα μήνες και πως το γραφείο της Citi στην Ταϊπέι δεν θα επιτρέπεται να συναλλάσει δολάρια της Ταϊβάν σε παραδοτέες προθεσμιακές συμβάσεις για δύο μήνες.

Οι ποινές θα τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα (8/2), σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Ο Eugene Tsai, επικεφαλής του τμήματος συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι οι συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι τράπεζες σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό πριν από την Παρασκευή έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την έναρξη έρευνας για την υπόθεση αναφέροντας ότι εμπλέκονται οκτώ εταιρείες εμπορίου σιτηρών.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φόβους για τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ το χειμώνα, αναφέρει το Ρόιτερς

Ο Μπάιντεν καλεί τις πετρελαϊκές εταιρείες να μην εκμεταλλευτούν τον τυφώνα «Ίαν»

Μεγάλες τράπεζες χρηματοδοτούν την καταστροφή του Αμαζονίου…

Φρένο στις ρωσικές κάρτες MiR από άλλες τρεις τουρκικές τράπεζες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα