ΑΘΗΝΑ
02:34
|
28.02.2024
"Οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα επικίνδυνης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς" λέει το ΚΚΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε “πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής” θεωρεί η Κ.Ε. του ΚΚΕ ότι είναι η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Κατά το ΚΚΕ, η επίσκεψη Μητσοτάκη εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της επικίνδυνης ”Στρατηγικής Συνεργασίας” των δυο κρατών, θυμίζοντας ότι το κράτος του Ισραήλ “διατηρεί την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί και φυλακίζει Παλαιστίνιους πολίτες, βομβαρδίζει στη Συρία και απειλεί το Ιράν”.

Και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

“Οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που προωθούνται στην περιοχή από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεγάλες ευθύνες.

Συνειδητά αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την σχετική ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής το 2015.

Το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και στο δίκαιο αγώνα του και απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Δάνειο 60 δισ. δολαρίων αναζητά το Ισραήλ

Το φινλανδικό μοντέλο στράτευσης μελετά στο Ελσίνκι ο Δένδιας

Το ψήφισμα της Καρυστιανού υπογράφει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα