ΑΘΗΝΑ
19:58
|
28.04.2024
Σε αναλογικά διπλωματικά αντίποινα προχώρησαν οι τρεις χώρες με συντονισμένες ενέργειες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γερμανία, Σουηδία και Πολωνία συντόνισαν απόψε τις κινήσεις τους απελαύνοντας Ρώσους διπλωμάτες ως αντίποινα για την πρόσφατη απόφαση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να χαρακτηρίσει “ανεπιθύμητα πρόσωπα” διπλωμάτες των χωρών τους επειδή συμμετείχαν σε παράνομη διαδήλωση υποστηρικτών του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι στις 23 Ιανουαρίου σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

https://pbs.twimg.com/media/EtuMBdmVgAQFT-9?format=jpg&name=small

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Πολωνίας που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ΤASS αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Σε απάντηση της αβάσιμης απέλασης Πολωνού διπλωμάτη από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε σήμερα κατά την αρχή της αναλογικότητας και σε συντονισμό με τη Γερμανία και τη Σουηδία να χαρακτηρίσει “ανεπιθύμητο πρόσωπο” Ρώσο διπλωμάτη που εργάζεται στο ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Πόζναν.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε σήμερα πως κήρυξε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» έναν εργαζόμενο της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο, σημειώνοντας πως η απέλαση των Ευρωπαίων διπλωματών δεν αιτιολογήθηκε με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Aκολούθησε ανακοίνωση του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία ενημέρωσε τη Μόσχα πως θα ζητηθεί από ένα μέλος του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας να εγκαταλείψει την Σουηδία. «Αυτή είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση απέλασης ενός Σουηδού διπλωμάτη που απλώς εκτελούσε τα καθήκοντά του», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα