ΑΘΗΝΑ
20:16
|
30.09.2024
Η απέλαση του Αλβανού διπλωμάτη ήταν απάντηση σε προσχηματική απέλαση Ρώσου αξιωματούχου από την ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα.
Albania flag with Russia flag on a grunge cracked wall
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) ανακηρύχθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικώον ο πρώτος γραμματέας της αλβανικής πρεσβείας στην Μόσχα Ιονίντου Ντρόγκου.

Ο Ντρόγκου πήρε εντολή να εγκαταλείψει τη Ρωσία μέσα στις επόμενες 72 ώρες.

Η εξέλιξη ήταν αντίποινα σε ανάλογη απόφαση της αλβανική κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι η απόφαση για την απέλαση του Αλβανού διπλωμάτη ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Αλβανίας να απελάσει με ένα εντελώς «κατασκευασμένο πρόσχημα» τον πρώτο γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα θεωρεί την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη “απόπειρα της Αλβανίας να κερδίσει πόντους” και την υποστήριξη των αντιρωσικών δυνάμεων στην Δύση, υπό το φως της προεκλογικής εκστρατείας που άρχισε στην χώρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, όπως είχε ανακοινώσει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel στις 21 Ιανουαρίου, απελάθηκε, με πρόσχημα την παραβίαση περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον Οκτώβριο άτυπη τριμερής συνάντηση στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Αμερικανός συνταξιούχος ομολόγησε πως ήταν μισθοφόρος στην Ουκρανία

Αντιδράσεις κομμάτων στις δηλώσεις Μητσοτάκη για τη βία ανηλίκων

Λιβανέζος στρατιώτης θύμα ισραηλινής επίθεσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα