ΑΘΗΝΑ
13:14
|
27.06.2026
Η απέλαση του Αλβανού διπλωμάτη ήταν απάντηση σε προσχηματική απέλαση Ρώσου αξιωματούχου από την ρωσική πρεσβεία στα Τίρανα.
Albania flag with Russia flag on a grunge cracked wall
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) ανακηρύχθηκε σήμερα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικώον ο πρώτος γραμματέας της αλβανικής πρεσβείας στην Μόσχα Ιονίντου Ντρόγκου.

Ο Ντρόγκου πήρε εντολή να εγκαταλείψει τη Ρωσία μέσα στις επόμενες 72 ώρες.

Η εξέλιξη ήταν αντίποινα σε ανάλογη απόφαση της αλβανική κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι η απόφαση για την απέλαση του Αλβανού διπλωμάτη ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Αλβανίας να απελάσει με ένα εντελώς «κατασκευασμένο πρόσχημα» τον πρώτο γραμματέα της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα θεωρεί την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη “απόπειρα της Αλβανίας να κερδίσει πόντους” και την υποστήριξη των αντιρωσικών δυνάμεων στην Δύση, υπό το φως της προεκλογικής εκστρατείας που άρχισε στην χώρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, όπως είχε ανακοινώσει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel στις 21 Ιανουαρίου, απελάθηκε, με πρόσχημα την παραβίαση περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μπουρκίνα Φάσο διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Γαλλία, κατηγορώντας την για υποστήριξη της τρομοκρατίας

Κλιμάκωση στον Περσικό: Ανταλλαγή πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν απειλεί την εύθραυστη εκεχειρία

Τα κύρια σημεία της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου που υπεγράφη στην Ουάσινγκτον

Το Ράλλυ Ακρόπολις μαρσάρει σε 45 χιλιόμετρα απαγορευμένων περιοχών Natura

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα