ΑΘΗΝΑ
20:15
|
19.04.2024
Επιβεβαιώθηκε πως η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να επιτευχθεί δίχως μόνιμη και συνολική ειρήνη στη "βάση δίκαιης επίλυσης του παλαιστινιακού".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ίδρυση ενός “ανεξάρτητου και κυρίαρχου” παλαιστινιακού κράτους παραμένει “κεντρικό και δίκαιο” ζήτημα για τον αραβικό κόσμο, παρά τις άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή δήλωσε απόψε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, μετά την έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Image

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου και τους ομολόγους του από την Ιορδανία Αϊμάν Σαφάντι και Παλαιστίνη Ριάντ Μάλκι ο  Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία. Πρόσθεσε πως έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου σήμερα πραγματοποιήθηκε για να ενισχύσει την αραβική αλληλεγγύη “ενόψει εξελίξεων στην περιοχή”.

Πρόσθεσε πως υιοθετήθηκε απόφαση που θα προωθήσει την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του Αραβικού Συνδέσμου και θα ενθαρρύνει την “κοινή δράση”. Επανέλαβε πως η ίδρυση του παλαιστινιακού κράτους θα πρέπει να γίνει στη βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

http://english.ahram.org.eg/Media/News/2021/2/8/2021-637484125008447045-844.jpg

Ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπού αλ Γκάιτ εκτίμησε πως η έκτακτη σύνοδος “αποκατέστησε πλήρως τη συναίνεση για τον παλαιστινιακό αγώνα” και αντιμετώπισε τα μέσα για την αποκατάσταση του ρόλου των αραβικών χωρών σε προκλήσεις της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της επάρκειας στην ύδρευση και των κρίσεων σε Λιβύη και Υεμένη.

Όπως ανακοινώθηκε, στην ομιλία του ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η σταθερότητα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή δεν μπορεί να επιτευχθεί δίχως μία μόνιμη και συνολική ειρήνη στη “βάση δίκαιης επίλυσης του παλαιστινιακού που θα πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού”.

Οι ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες

Η έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Πραγματοποιήθηκε επίσης κατά την πρώτη μέρα των διήμερων ενδοπαλαιστινιακών διαβουλεύσεων που είχαν στο Κάιρο παλαιστινιακές αντιπροσωπείες στελεχών της Χαμάς και της Φατάχ.

Οι ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες εντάσσονται στο πλαίσιο του “Παλαιστινιακού Εθνικού Διαλόγου” με στόχο την επίλυση διμερών διαφορών και την διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μάη. Αφορούν επίσης τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και νέου Εθνικού Συμβουλίου της PLO (Oργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης).

.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα προσφέρει νέα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα