ΑΘΗΝΑ
10:02
|
25.04.2024
Το διορισμό τη Χριστίνας Παπακωνσταντίνου στη θέση της Υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος πρότεινε στο Υπουργικό Συμβούλιο το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το διορισμό τη Χριστίνας Παπακωνσταντίνου στη θέση της Υποδιοικήτριας της Τράπεζας της Ελλάδος πρότεινε στο Υπουργικό Συμβούλιο το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ, εν όψει της λήξης της θητείας του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρου M. Μητράκου στις 10 Μαρτίου 2021.

Η κυρία Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και ως Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα έτη 2012-2014, συμμετέχοντας παράλληλα στην ομάδα διαπραγμάτευσης των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής.

Διετέλεσε εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), στις ομάδες υψηλού επιπέδου του ΟΟΣΑ και στις υπουργικές συνεδριάσεις του ΟΟΣΑ ως αναπληρωτής.

Από το 2017 ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της PQH Ενιαίος Εκκαθαριστής Α.Ε.

Η κ. Παπακωνσταντίνου έχει επικριθεί στο παρελθόν όταν από τη θέση της στο υπουργείο Οικονομικών «κατάφερε» ως καθ΄ύλην αρμόδια για την επένδυση των 100 εκ. ευρώ της Siemens -σύμφωνα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είχε υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο ως αντιστάθμισμα του σκανδάλου δωροδοκίας-η τελευταία να μην πραγματοποιηθεί ποτέ.

Το γεγονός, μάλιστα, της συμβολής της στην αποτυχία εφαρμογής της συμφωνίας δεν είχε μείνει εκείνη την περίοδο ούτε απαρατήρητο ούτε ασχολίαστο, ακόμη και από στελέχη των τριών συναρμόδιων για την εφαρμογή της συμφωνίας υπουργείων, που προσπαθούσαν να προωθήσουν το θέμα.

Δέον να σημειωθεί ότι, αντί τελικά η Siemens να προχωρήσει στη συγκεκριμένη επένδυση, από την οποία έχει πλέον και νομικά αποδεσμευτεί, ανακοίνωσε το 2017 πως θα βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Pitsos στην Αθήνα, γεγονός που θα σημάνει για 250 εργαζομένους το πέρασμα στην ανεργία.

Πηγές: Έθνος, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα