ΑΘΗΝΑ
18:20
|
25.04.2024
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα να επιταχυνθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού για την Covid-19 στις αναδυόμενες χώρες.
French president Emmanuel Macron takes part in a visioconference with World Health Organization (WHO) general director Tedros Adhanom Ghebreyesus at the Elysee Palace on april 8, 2020 in Paris. (Photo by Ludovic MARIN / POOL / AFP) (Photo by LUDOVIC MARIN/POOL/AFP via Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα να επιταχυνθούν οι εκστρατείες εμβολιασμού για την Covid-19 στις αναδυόμενες χώρες, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«Ανησυχώ κάπως» για το θέμα αυτό, είπε ο Γάλλος πρόεδρος στην αρχή της τηλεδιάσκεψης. «Προφανώς, πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς στις φτωχές και αναδυόμενες χώρες», ιδίως στην Αφρική, πρόσθεσε.

Οι εκστρατείες αυτές πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, χάρη στις πρώτες παραδόσεις των εμβολίων, κυρίως εκείνων της Pfizer. Οι εκστρατείες χρηματοδοτούνται από την Covax, τον μηχανισμό που συγκρότησε ο ΠΟΥ, με τη στήριξη πολλών χωρών, ώστε όλοι να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμβόλια και τις θεραπείες.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ επέμεινε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια «δίκαιη διανομή» του εμβολίου στην Αφρική και τη Νότια Αμερική και ευχαρίστησε τον Μακρόν για τη στήριξή του και τον «κινητήριο ρόλο» που έχει αναλάβει στο θέμα αυτό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα