ΑΘΗΝΑ
05:30
|
27.05.2024
Διάχυτη η απογοήτευση και αγανάκτηση μεταξύ στελεχών για την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανοί Εργατικοί βουλευτές και συνδικαλιστές εντείνουν τις εξ αριστερών πιέσεις στον αρχηγό του κόμματος Κιρ Στάρμερ προκειμένου να συγκαλέσει έκτακτη συνδιάσκεψη κόμματος. Αφορμή δίνει η διάχυτη απογοήτευση και αγανάκτηση μεταξύ στελεχών για την κεντρική πολιτική γραμμή του κόμματος με αφορμή σειρά γεγονότων με κορυφαία την αναστολή του πρώην κομματικού ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν από τα κομματικά όργανα με πρόσχημα δηλώσεις περί “αντισημιτισμού”.

Image result for Keir Starmer

Ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Independent αναφέρει πως μεταξύ των Εργατικών βουλευτών και ανώτερων κομματικών στελεχών που απαιτούν έκτακτη κομματική συνδιάσκεψη είναι και στενοί συνεργάτες του Κιρ Στάρμερ όπως οι Τζον Μακντόνελ και Ρίτσαρντ Μπέργκον καθώς και συνδικαλιστές από το σωματείο Unite.

Leeds East MP Richard

Οι περισσότεροι ζητούν την πραγματοποίηση διαδικτυακής συνδιάσκεψης παράλληλα με την συνδιάσκεψη γυναικών των Εργατικών τον ερχόμενο Ιούνιο. Την τελική απόφαση για το εάν θα γίνει συνδιάσκεψη για το κεντρικό πολιτικό στίγμα των Εργατικών θα πάρει η εθνική Εκτελεστική Επιτροπή.

Image result for Keir Starmer

Ορισμένα από τα στελέχη των Εργατικών που απαιτούν την έκτακτη κομματική συνδιάσκεψη μιλώντας σήμερα στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας HuffPost κατηγόρησαν τον αρχηγό του κόμματος Κιρ Στάρμερ πως διευρεύνει το χάσμα και τις κόντρες στους κόλπους του κόμματος και ότι τιμωρεί με άδικες αναστολές συμμετοχών από τα κομματικά όργανα τα πιο αριστερά κομματικά στελέχη.

Κατηγορούν δηλαδή τον Στάρμερ πως αντί να ενώσει τους Εργατικούς ώστε να βγάλουν ισχυρή  αντιπολιτευτική φωνή απέναντι στην κυβέρνηση του Συντηρητικού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προσφέροντας σαφή “εναλλακτική” αντιπολιτευτική πολιτική πρόταση, αυξάνει τις εσωκομματικές έριδες περιορίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα.

Τον κατηγορούν επίσης ότι με το είδος της ηγεσίας που ασκεί προκαλεί απογοήτευση και οδηγεί δεκάδες κομματικά στελέχη να αποσκιρτήσουν, παρατώντας την κομματική κάρτα μέλους.

Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από την εταιρία Ipsos Mori για λογαριασμό της εφημερίδας London Evening Standard φέρνει τους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον (με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις κατά τους χειρισμούς αντιμετώπισης της πανδημίας) να προηγούνται με τουλάχιστον τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Σ. Κασσελάκης: «Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη τα όσα λέει η κυβέρνηση για την ακρίβεια»

Νότια Αφρική: Τελευταία προεκλογική συγκέντρωση για τον Σιρίλ Ραμαφόσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα