ΑΘΗΝΑ
19:28
|
25.04.2024
Η κίνησή του βρήκε άμεση ανταπόκριση από πλήθος δεκάδων πολιτών που έσπευσαν να επισκεφθούν τα ανοικτά μουσεία της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εθνικιστής δήμαρχος της πόλης Περπινιάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας Λουί Αλιότ που εξελέγη με το “Εθνική Εκστρατεία” (πρώην “Εθνικό Κόμμα”) της πρώην συντρόφου του, Μαρίν Λεπέν”, αποφάσισε να αξιοποιήσει τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα αυστηρά μέτρα καραντίνας και έγινε “αντάρτης”.

French far-right party Rassemblement National (RN) mayor of Perpignan Louis Aliot speaks to the press at the Hyacinthe-Rigaud art museum in Perpignan on February 9, 2021 after its opening to the public decided by the mayor, as well as three other museum in the city, despite the national mandatory closure of museums as part of the governmental restrictions aimed at curbing the spread of the Covid-19.

Αψηφώντας τις εντολές της κεντρικής κυβέρνησης για αυστηρά περιοριστικά μέτρα αποφάσισε να ανοίξει τέσσερα από τα μουσεία της πόλης και κήρυξε…”ελευθερία” από το ασφυκτικό λοκντάουν με τη φράση: “Δεν μπορούμε να μείνουμε κλειδωμένοι για όλη μας τη ζωή”.

Η κίνησή του βρήκε άμεση ανταπόκριση από πλήθος δεκάδων πολιτών που έσπευσαν να επισκεφθούν τα ανοικτά μουσεία της πόλης, με πρώτο το μουσείο Hyacinthe-Rigaud στο οποίο φιλοξενείται γνωστό πορτρέτο της Μαρίας Αντουανέτας που θανατώθηκε με αποκεφαλισμό στην γκιλοτίνα στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Image result for Rigaud museum marie antoinette

Η ενέργειά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών που προσέφυγε σε δικαστήριο ζητώντας την αναστολή λειτουργίας των μουσείων στην πόλη Περπινιάν.

Μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο, οι… στερημένοι από τα μουσεία φιλότεχνοι κάτοικοι της μικρής πόλης Περπινιάν θα εξακολουθούν να τα επισκέπτονται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα