ΑΘΗΝΑ
12:53
|
25.04.2024
Κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο ως τις 28 Φεβρουαρίου ανήγγειλε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα από αύριο, 10 Φεβρουαρίου, ως το τέλος του μήνα ανήγγειλε απόψε για την Αττική ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του επικαλέστηκε τα τελευταία ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα και τα κρούσματα μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού στην Αττική.

Οι επιθέσεις του κορονοϊού μπορούν να εκδηλωθούν επιθετικά σαν τη φωτιά…Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία. Γι’αυτό και επιλέξαμε την προσαρμογή των μέτρων ανάλογα με την κατάσταση” τόνισε χαρακτηριστικά.

Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τον κορονοϊό. Σήμερα ομως ο κίνδυνος επανεμφανίζεται με δύο δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα: την αύξηση των κρουσμάτων σε δομές της Αττικής και αφετέρου τις μεταλλάξεις του ιού” πρόσθεσε.

Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα” είπε ανακοινώνοντας πρόσθετα μέτρα στην Αττική όπως η αναστολή του λιανεμπορίου και της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία, πλην των σχολείων ειδικής αγωγής, από αύριο ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Την εξειδίκευση των μέτρων θα ανακοινώσουν αύριο οι αρμόδιοι υπουργοί.

Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει νωρίτερα την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ σε γραπτή ανακοίνωση κατέγραψε 1.526 νέα κρούσματα του ιού COVID-19, εκ των οποίων εννέα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Κατόπιν αυτών, ο νέος συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 166.067, εκ των οποίων 51,9% αφορά άνδρες. Από αυτά τα κρούσματα, τα 6.061 (3,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.913 (61,0%) σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα