ΑΘΗΝΑ
16:10
|
02.05.2024
Η παράταση του λοκντάουν ως το Μάρτιο αποκαλύπτεται σε προσχέδιο απόφασης που επικαλείται το δίκτυο n-tv.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιθανή διαφαίνεται η παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τον Μάρτιο, όπου λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση των μεταλλάξεων όλοι οι προηγούμενοι περιοριστικοί κανόνες παραμένουν σε ισχύ.

Η παράταση του λοκντάουν τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις βδομάδες προκύπτει από ένα πρώτο σχέδιο ψηφίσματος που θα συζητηθεί αύριο στη σύνοδο κορυφής της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων.

Image result for γερμανία λοκντάουν

Το προσχέδιο που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, αναφέρει ότι «τα μέτρα πρέπει να παραταθούν έως τις χχχ Μαρτίου».

Ως βασικός λόγος για την παράταση του lockdown προβάλλεται η εξάπλωση των μεταλλάξεων του ιού. Το προσχέδιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από όλα τα κρατίδια, επομένως είναι ακόμη δυνατές οι αλλαγές.

Το προσχέδιο αναφέρει επίσης επί λέξει: «Λόγω των μεταλλάξεων του ιού, τα πρώτα βήματα ανοίγματος θα πρέπει να γίνονται προσεκτικά και βήμα προς βήμα, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε την επιτυχή συγκράτηση της εξάπλωσης της μόλυνσης. Κανέναν δεν θα βοηθούσε εάν λόγω πολύ εκτεταμένων ή πολύ γρήγορων ανοιγμάτων καθίσταντο αναγκαίοι νέοι εκτεταμένοι περιορισμοί της δημόσιας ζωής, επειδή το ποσοστό μόλυνσης επιταχύνθηκε ξανά».

Η παράταση βασικών μέτρων

Μεταξύ άλλων πρόκειται να παραταθούν τα ακόλουθα μέτρα :

Οι περιορισμοί επαφής συνεχίζουν να ισχύουν: Όλες οι συναντήσεις πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο. Μόνο μέλη ενός νοικοκυριού και ένα ακόμα άτομο επιτρέπεται να συναντώνται.

Η υποχρέωση να φέρουν οι πολίτες ιατρική μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα εξακολουθεί να ισχύει.

Όλα τα περιττά ταξίδια και οι επισκέψεις πρέπει να αποφεύγονται. Για τους υπαλλήλους ισχύει η τηλεργασία και η υποχρέωση μάσκας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρυφή συνάντηση Μακρόν-Σολτς εν όψει της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ

Πασχαλινή περιοδεία Δένδια στα Δωδεκάνησα με στάσεις σε Ψέριμο, Λειψούς και Πάτμο

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα