ΑΘΗΝΑ
17:39
|
26.04.2024
Ήταν 76 ετών – Μαζί με τις Νταϊάνα Ρος και Φλόρενς Μπάλαρντ ήταν οι απόλυτες ντίβες της Μοτάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή η Μέρι Γουίλσον, συνιδρύτρια των “The Supremes”, η οποία έμεινε πιστή στο θρυλικό γυναικείο συγκρότημα της Μοτάουν μέχρι τη διάλυσή του το 1977.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια απεβίωσε στο σπίτι της στο Χέντερσον της Νεβάδας, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων της, Τζέι Σβαρτς, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στα αίτια του θανάτου.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε στο Ντιτρόιτ το 1959. Η Γουίλσον ήταν τότε 15 ετών και το όνομα του πρώτου συγκροτήματος λεγόταν “The Primettes”. Μαζί με την Νταϊάνα Ρος και τη Φλόρενς Μπάλαρντ και την Μπάρμπαρα Μάρτιν, η Μέρι Γουίλσον ήταν από τα ιδρυτικά μέλη των “The Supremes”. Η Μάρτιν άφησε τη γυναικεία μπάντα πριν γίνουν διάσημες.

Το τρίο των “Supremes” ήταν από τα πιο πετυχημένα της δεκαετίας του ’60. Είχαν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή των αμερικανικών τσαρτς 12 φορές. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία και το πρώτο νούμερο 1 στα τσαρτς ήρθε με το “Where Did Our Love Go” και ακολούθησαν τα πασίγνωστα “Baby Love”, “Come See About Me” και “Stop! In the Name of Love”.

Η τραγουδίστρια Μπέβερλι Νάιτ έγραψε στο Twitter: “Η Μέρι Γουίλσον μαζί με τις Μπάλαρντ και Νταϊάνα Ρος έφεραν τα πάνω κάτω στη Μοτάουν. Η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Ένας τιτάνας των Supremes έφυγε αλλά το έργο θα μείνει αξεπέραστο”.

Ο ιδρυτής της δισκογραφικής Motown Records , Μπέρι Γκόρντι ανακοίνωσε: “Έπαθα μεγάλο σοκ και ξαφνιάστηκα από την είδηση του θανάτου ενός σημαντικού μέλους της οικογένειας της Μοτάουν. Οι Supremes ήταν γνωστές ως ‘οι αγαπημένες της Μοτάουν. Η Μέρι, μαζί με την Νταϊάνα Ρος και την Φλόρενς Μπάλαρντ, ήρθαν στις αρχές του 1960. (…) Ήμουν πάντα περήφανος για τη Μέρι. Ήταν μεγάλη σταρ και ανά τα χρόνια συνέχιζε να εργάζεται σκληρά για να προωθήσει τις Supremes. Η Μέρι Γουίλσον ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα. Θα μας λείψει πολύ”.

Πηγή: BBC


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα