ΑΘΗΝΑ
07:29
|
20.04.2024
Παιδεία, απασχόληση και εμβολιασμός αναμένεται να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τελική ευθεία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης στην Ιταλία βρίσκεται ο εντολοδόχος πρωθυπουργός πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τη λίστα των υποψήφιων υπουργών απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, δίχως να ζητήσει τη γνώμη των πολιτικών αρχηγών.

Κατά πληροφορίες ιταλικών ΜΜΕ και της γερμανικής Ντόιτσε Βέλε, στην κυβέρνηση αναμένεται να συμμετάσχουν στελέχη κυρίως από την κεντροαριστερά, όπως το κόμμα “Ζωντανή Ιταλία” του Ρέντσι, η “Φόρτσα Ιτάλια” του Μπερλουσκόνι, αλλά και από κόμματα όπως η Λέγκα και πιθανώς τα “Πέντε Αστέρια”.

Όπως όλα δείχνουν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, δεν προτίθεται να ενταχθεί στην νέα κυβέρνηση.

Ο Ντράγκι θέτει ως προτεραιότητες της υπό συγκρότησης νέας ιταλικής κυβέρνησης την παιδεία (με τα σχολεία ανοικτά μέχρι τέλη Ιουνίου), τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον εμβολιασμό (που πρέπει να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς) και την αποτελεσματική χρήση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα πάντως αναμένεται να περιοριστεί σε επτά με οκτώ κύρια σημεία, για να αποφευχθούν όσο γίνεται οι κόντρες μεταξύ των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα