ΑΘΗΝΑ
22:39
|
20.09.2024
Η μυστηριώδης ασθένεια προκαλεί στους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα εμετό από αίμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναγερμός έχει σημάνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σχετικά με μυστηριώδη ασθένεια που σκοτώνει ταχύτατα τους κατοίκους της Τανζανίας.

Ανήσυχοι οι αξιωματούχοι υγείας στην περιοχή Mbeya της νότιας Τανζανίας μετρούν ήδη 15 νεκρούς από τη μυστηριώδη νόσο ενώ άλλοι 50 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η μυστηριώδης ασθένεια προκαλεί στους ασθενείς που εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα εμετό από αίμα.

Η Felista Kisandu, επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας, βρίσκεται στην περιοχή με κλιμάκιο προκειμένου να διερευνήσει τις αιτίες του ξεσπάσματος της νόσου Η διευθύντρια Ιατρικής της Περιφέρειας Chunya στο Mbeya, δήλωσε επίσης ότι οι γιατροί έχουν λάβει αίμα από τους ασθενείς, αλλά και δείγματα από το νερό, στην προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο.

“Το πρόβλημα δεν έχει επεκταθεί πέρα από την περιφέρεια Ifumbo, όπου αρκετός κόσμος κάνει εμετό με αίμα και πεθαίνει αν δεν τους παρασχεθεί άμεσα ιατρική βοήθεια”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Ιατρικού Κέντρου της Mbeya, παρόμοια κατάσταση σημειώθηκε το 2018, όταν αρκετοί άνθρωποι είχαν παρουσιάσει υψηλό πυρετό, πόνους στο στομάχι και εμετό με αίμα.

Σύμφωνα πάντα με την Kisandu, οι ασθενείς είναι κυρίως άνδρες, ενώ υπέφεραν από έλκη στομάχου και ηπατικές νόσους.

Από την πλευρά της, η υπουργός Υγείας της Τανζανίας, Dorothy Gwajika, διέταξε την καθαίρεση της Διευθύντριας Ιατρικής το Σάββατο (06/02), ισχυριζόμενη ότι τα σχόλιά της προκάλεσαν “περιττό πανικό”.

Η Gwajika απηύθυνε έκκληση στους πολίτες τους να παραμείνουν ήρεμοι και να περιμένουν τους ειδικούς να αποδείξουν την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας που έχει σπείρει τον τρόμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα