ΑΘΗΝΑ
17:14
|
29.09.2022
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον επόμενο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να φτάσει το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον επόμενο μήνα, μειώνοντας έτσι το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg με τον επικεφαλής του του ΤΧΣ, Μάρτιν Τζούρντα να αναφέρει στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ότι η Τράπεζα θα εκδώσει ένα ενημερωτικό δελτίο αυτόν τον μήνα και θα προχωρήσει στην άντληση των κεφαλαίων εντός το πρώτου τριμήνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζούρντα στο Bloomberg, «Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το είδος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, εάν θα είναι μία διαδικασία εξ ολοκλήρου μέσω αγοράς ή με έκδοση δικαιωμάτων», προσθέτοντας ότι Ταμείο θα ήθελε να δει το μερίδιό του να υποχωρεί κάτω από το όριο του 30%, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση της αγοράς.

Σημειώνεται ότι σήμερα το ΤΧΣ ελέγχει το 61,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναφερόμενος στα ζητήματα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο κ. Τζούρντα ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι το μέγεθος των κόκκινων δανείων με το ΤΧΣ να επιθυμεί αυτό να πέσει κάτω από το 10% έως το τέλος του έτους έναντι 35,8% στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

Πηγές: Bloomberg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φόβους για τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ το χειμώνα, αναφέρει το Ρόιτερς

Ο Μπάιντεν καλεί τις πετρελαϊκές εταιρείες να μην εκμεταλλευτούν τον τυφώνα «Ίαν»

Μεγάλες τράπεζες χρηματοδοτούν την καταστροφή του Αμαζονίου…

Φρένο στις ρωσικές κάρτες MiR από άλλες τρεις τουρκικές τράπεζες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα