ΑΘΗΝΑ
14:53
|
25.04.2024
Μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν χιλιάδες γυμναστήρια σε όλη τη χώρα από την πολύμηνη αναστολή της λειτουργίας τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 2.500 γυμναστήρια και περισσότεροι από 42.000 εργαζόμενοι σε αυτά, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που παραμένουν κλειστά, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας επισήμαναν ιδιοκτήτες γυμναστηρίων της χώρας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν τη Δευτέρα με στελέχη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων επισήμαναν πως όσα γυμναστήρια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020 δεν έχουν δικαίωμα στις επιστρεπτέες προκαταβολές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητά τους.

Αναφερόμενοι στα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων από τις Περιφέρειες τόνισαν πως είναι ελάχιστα τα γυμναστήρια που μπαίνουν στη διαδικασία επιχορήγησης. Πρόσθεσαν πως υπάρχει άμεση ανάγκη πραγματοποίησης προγράμματος ΕΣΠΑ αποκλειστικά για τα γυμναστήρια, το οποίο θα καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν πάγια έξοδα.

Όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για επανέναρξη της λειτουργίας των γυμναστηρίων, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τι ζητούν

Ζήτησαν επέκταση του μέτρου των 534 ευρώ σε όλους τους εταίρους του νομικού προσώπου και άμεσο κούρεμα οφειλών που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Επιπλέον, σημείωσαν πως οι περισσότεροι Δήμοι δεν έχουν εναρμονιστεί με την απαλλαγή Δημοτικών Τελών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Διευκρίνισαν πως δεν παρέχεται το δικαίωμα σε γυμναστήρια να πραγματοποιούν personal training (προσωπική προπόνηση) σε εξωτερικούς χώρους, όπως έχει δοθεί η δυνατότητα για παράδειγμα στο τένις.Ζήτησαν η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα, δηλαδή επιχορήγηση.

Ταυτόχρονα κάλεσαν την κυβέρνηση να βοηθήσει οικονομικά τα γυμναστήρια για όλο το 2021 γιατί έχουν απωλέσει μεγάλο μέρος των εσόδων τους και της πελατείας τους. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, για να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας απαιτείται τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα τριών-τεσσάρων μηνών…

Ποιοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: η κα. Σοφία Σακοράφα Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β3΄Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, η κα. Μπακαδήμα Φωτεινή Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΜέΡΑ25, η κα. Αγγελική Αδαμοπούλου Βουλευτής Α’ Αθηνών του ΜέΡΑ25, η κα. Μαρία Απατζίδη Βουλευτής Αν. Αττικής του Μέρα25,ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών γυμναστηρίων που συμμετείχαν ήταν οι :

Ο κ Δώρος Κλεοβούλου Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων,ο κ. Σπύρος Γκουργκούλιας Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηρίων Λάρισας, η κα. Ακριβίδη Ηρώ Πρόεδρος Συλλόγου Γυμναστηρίων Αττικής, ο κ. Κονδύλης Θάνος. Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γυμναστηρίων Πάτρας, ο κ. Απόστολος Κοσμάς Πρόεδρος Συλλόγου Γυμναστηρίων Μαγνησίας, ο κ. Κοπαρανίδης Κώστας εκπρόσωπος Συλλόγου Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης.

Το ΜέΡΑ25 “θα είναι αρωγός

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών γυμναστηρίων ευχαρίστησαν το ΜέΡΑ25 και το Τομέα Αθλητισμού, τόνισαν τη μεγάλη συμβόλη της κυρίας Σοφίας Σακοράφα στις προσπάθειες που πραγματοποιούν και ζήτησαν να συνεχιστεί η στήριξη από το ΜέΡΑ25.

Το ΜέΡΑ25 δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια τους, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια και στη συνέχεια να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα, γιατί η νεολαία και η κοινωνία γενικότερα με όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και πρέπει να δώσουμε αγώνα για να επαναφέρουμε τους συμπολίτες μας στους χώρους άθλησης, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και τρόπος ζωής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα