ΑΘΗΝΑ
00:12
|
19.05.2024
Οι Παλαιστίνιοι ψηφοφόροι εγγράφονται πρόθυμα στους εκλογικούς καταλόγους καθώς είχαν να συμμετάσχουν σε εκλογές εδώ και 15 χρόνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χτεσινοβραδινή συμφωνία ανάμεσα σε στελέχη της ισλαμικής Χαμάς και της Φατάχ στο Κάιρο για τον τρόπο και τις συνθήκες διεξαγωγής των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαίου και των προεδρικών εκλογών της 31ης Ιουλίου επέτρεψε από σήμερα την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής των Παλαιστινίων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους στη Λωρίδα της Γάζας και στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Φατάχ (του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς) που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς στο Κάιρο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η εγγραφή των Παλαιστινίων στους καταλόγους προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Εκτίμησε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων ψηφοφόρων άνω των 18 ετών που θα κληθούν στις κάλπες ανέρχεται σε περίπου 2,8 εκατομμύρια άτομα και στις δύο παλαιστινιακές περιοχές. Ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι εκλογές θα γίνουν «ακόμη και ενάντια στη θέληση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και όλων των εχθρών του παλαιστινιακού λαού».

Οι σφοδρές ενδοπαλαιστινιακές διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κόμματα (Χαμάς, Φατάχ) σε συνδυασμό με την επιδείνωση της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη είχαν εμποδίσει τη διεξαγωγή εκλογών στα παλαιστινιακά εδάφν εδώ και μιάμιση δεκαετία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα