ΑΘΗΝΑ
08:55
|
25.04.2024
καταγράφηκαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο ηγετών και έχουν διατηρηθεί τα μνημόνια συνομιλίας τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αρχεία των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Πούτιν και του πρώην ηγέτη των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έχει στην κατοχή του ο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το politico, o Τζο Μπάιντεν, ανέκτησε αρχεία με εμπιστευτικές συνομιλίες μεταξύ των Πούτιν και Τραμπ κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της προεδρίας του Ρεπουμπλικανού προέδρου και φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να μάθει αν ο Τραμπ αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες ή έκανε συμφωνίες με τη Μόσχα.

Η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν “δεν χρειάζεται την έγκρισή μας για να δουν αυτά τα αρχεία” δήλωσε πρώην αξιωματούχος του Τραμπ στο δημοσίευμα του Politico, προσθέτοντας ότι “ο Μπάιντεν διαθέτει όλο το υλικό των κλήσεων”.

Το Politico διευκρινίζει ότι ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε εάν έχει ήδη δει τα αρχεία των κλήσεων.

“Είναι προτεραιότητα εθνικής ασφάλειας να ανακαλύψουμε τι είπε ο Τραμπ στον Πούτιν” δήλωσε πρώην αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας από το περιβάλλον του Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι “ορισμένα πράγματα, όπως τι συνέβη σε μερικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους όπου δεν ήταν παρών κανένας Αμερικανός μεταφραστής ή γραμματέας, μπορεί να μην γίνουν ποτέ απολύτως γνωστά. Αλλά θα ήμουν έκπληκτος εάν η νέα ομάδα εθνικής ασφάλειας δεν προσπαθούσε να έχει πρόσβαση (σ.σ. στις κλήσεις)”.

Ο Τραμπ, σύμφωνα με το Politico, προστάτευε τις ιδιωτικές συνομιλίες του με ξένους ηγέτες κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, μερικές φορές ακόμη και περιορίζοντας την πρόσβαση των μελών του προσωπικού και του υπουργικού συμβουλίου του σ’ αυτές τις συνομιλίες, για την αποτροπή διαρροών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ καταγράφηκαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες των δύο ηγετών και έχουν διατηρηθεί τα αντίγραφα, ή τα αποκαλούμενα μνημόνια συνομιλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα