ΑΘΗΝΑ
13:46
|
21.09.2024
Σήμερα οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των νέων μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι, θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ‘Αννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ‘Αγγελος Μπίνης.

Σύμφωνα με την εμπειρία όλων των προηγούμενων λοκντάουν ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, τα μίνι μάρκετ, τα φαρμακεία, οι φούρνοι, τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα περίπτερα, τα βενζινάδικα, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα καταστήματα ειδών για κατοικίδια ζώα, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και οι λαϊκές αγορές. Αντιθέτως αναμένεται να κλείσουν εκ νέου τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής που τις τελευταίες ημέρες λειτουργούσαν με ραντεβού. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι εκκλησίες, ενώ αναμένεται να αυξηθεί το ποσοστό υποχρεωτικής τηλεργασίας, γι’ αυτό άλλωστε θα συμμετέχει και στην αυριανή ενημέρωση η κ. Στρατινάκη. Τα καταστήματα εστίασης θα συνεχίσουν να λειτουργούν με διανομή κατ’ οίκον και take away.

Προσωρινά κλειστά θα παραμείνουν, με ορισμένες εξαιρέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής και ο Άρειος Πάγος, από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 λόγω της έξαρσης του ιού, χωρίς να αποκλείεται το κλείσιμο να παραταθεί για μια ακόμη εβδομάδα.

ΕΣΑ: Κίνδυνος λουκέτου σε πολλές επιχειρήσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΕΣΑ Σταύρου Καφούνη, ο οποίος σε δηλώσεις μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε: “Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή μας, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο λόκνταουν θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε, ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μιχάλης Κατρίνης: Ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα το ζωντάνεμα της επαρχίας

Ρωσία: Νέα προηγμένη μέθοδος διάγνωσης της επιληψίας σε ασθενείς

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Ρωσία: Νέα πρωτοπόρα μέθοδος για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα