ΑΘΗΝΑ
02:54
|
26.06.2024
Το ΝΒΑ, η διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου πρωταθλήματος απαιτεί σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του, Μάικ Μπας, από όλες τις ομάδες να παίζουν τον…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΝΒΑ, η διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ, απαιτεί σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του, Μάικ Μπας, από όλες τις ομάδες να παίζουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στην έναρξη των αγώνων, μένοντας έτσι πιστές στην πολιτική της μπασκετικής λίγκας.

Η δήλωση του Μπας έπεται εκείνης του ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κούμπαν, ο οποίος επιβεβαίωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios πως η ομάδα του θα γίνει η πρώτη που δεν θα παίζει κατά τη διάρκεια των αγώνων το τραγούδι της αστερόεσσας και συμπλήρωσε πως «Ελπίζω όσοι νιώθουν παθιασμένοι με τον ύμνο να είναι το ίδιο παθιασμένοι να ακούσουν όσους δεν τους εκφράζει». Ο δισεκατομμυριούχος Κούμπαν είχε στηρίξει τον περασμένο Ιούνιο την πρωτοβουλία Αφροαμερικανών κυρίως αθλητών να γονατίσουν την ώρα που ακουγόταν ο εθνικός ύμνος της χώρας, ενώ τον Ιούλιο είχε επικρίνει την αστυνομία για την υπέρμετρη χρήση βίας.

Δέον να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια όταν και αρκετοί παίκτες αποφάσισαν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο ενάντια στην αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών έχει περιπέσει σε άτυπη αχρηστία ο κανόνας που απαιτεί από τους αθλητές να στέκονται όρθιοι όταν ακούγεται ο το μουσικό εθνικό σύμβολο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα