ΑΘΗΝΑ
14:04
|
20.04.2024
Η μελέτη καταδικάζει την ανταπόκριση της ηγεσίας Τραμπ, αλλά επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ εισήλθαν στην επιδημία με υποβαθμισμένες υποδομές δημόσιας υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει το 40% των θανάτων από τον κορονοϊό, αν η το ποσοστό θνητότητας από την ασθένεια στην χώρα ακολουθούσε το ποσοστό που καταγράφηκε στις άλλες χώρες της Ομάδας των 7 (G7), σύμφωνα με τα συμπεράσματα μελέτης της επιτροπής της ιατρικής επιθεώρησης The Lancet που επιφορτίσθηκε με την αξιολόγηση της πολιτικής υγείας της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιτροπή καταδικάζει την ανταπόκριση της ηγεσίας Τραμπ στην Covid, αλλά επισημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν στην επιδημία με υποβαθμισμένες υποδομές δημόσιας υγείας.

Κατά την περίοδο 2002-2019, οι δαπάνες για την υγεία στις ΗΠΑ μειώθηκαν από το 3,21% στο 2,45%, που αντιστοιχεί στο ήμισυ των αντίστοιχων δαπανών στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να υπολογίσει πόσους θανάτους θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει οι ΗΠΑ, η επιτροπή υπολόγισε τον μέσο όρο της θνητότητας στις υπόλοιπες χώρες της G7 (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ιαπωνία) και τον συνέκρινε με τους αμερικανικούς αριθμούς.

Η Μέρι Τ. Μπάσετ, μέλος της επιτροπής και διεθύντρια του FXB Center for Health and Human Rights του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian: «Οι ΗΠΑ τα πήγαν πολύ άσχημα με την επιδημία αυτή, αλλά το χάλι αυτό δεν βαρύνει μόνο τον κ. Τραμπ, έχει επίσης σχέση με τις αποτυχίες στην κοινωνική πολιτική» επισήμανε, ενώ τόνισε πως δεν επαρκεί ένα εμβόλιο για την επίλυση της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα