ΑΘΗΝΑ
08:06
|
19.04.2024
Η παράταση αποφασίστηκε μπροστά στο νέο, τεράστιο κύμα κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του πολλαπλασιασμού της "βρετανικής" μετάλλαξης του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον αυστηρό περιορισμό της κίνησης και των άλλων ελευθεριών σε εθνικό επίπεδο ως την 1η Μαρτίου αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση του προέδρου Μαρσέλ Ρεμπέλο ντε Σόουζα στην Πορτογαλία σε μία προσπάθεια φρενάρει το χειρότερο κύμα της πανδημίας που έχει γνωρίσει ως σήμερα.

Μολονότι η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων τα πήγε καλύτερα από άλλες κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, το 2021 τα βρήκε δύσκολα, καθώς έφερε ένα νέο, τεράστιο κύμα κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας του πολλαπλασιασμού της “βρετανικής” μετάλλαξης του κορονοϊού Covid-19 που διευκολύνει τη μεταδοτικότητά του.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας ξεπερνά τα 780.000, εκ των οποίων περίπου 14.900 απέβησαν θανατηφόρα.

Όπως όλα δείχνουν, το ανίσχυρο σύστημα δημόσιας υγείας πασχίζει να ανταπεξέλθει στην περίθαλψη περίπου 6.400 ασθενείς με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας και σε απλές κλίνες.

Το νέο λοκντάουν είναι, ουσιαστικά, παράταση του ήδη υπάρχοντος που είχε ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου. Έκτοτε παραμένουν κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα, ενώ η τηλεργασία έχει γίνει υποχρεωτική (όπου αυτή είναι εφικτή).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα