ΑΘΗΝΑ
01:53
|
20.04.2024
Μία στις δύο βρετανικές επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα στην ΕΕ αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω αλλαγής των εμπορικών όρων στις συναλλαγές τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανία πρέπει να αποδεχθεί τις πραγματικότητες του Brexit…Αυτό που έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τη Βόρεια Ιρλανδία είναι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και όχι το πρωτόκολλο διαζυγίου” δήλωσε σήμερα ο εως πρότινος επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Το Brexit σημαίνει Brexit», είπε, επαναλαμβάνοντας μια γνωστή δήλωση της Βρετανίδας πρώην πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Παρότρυνε, παρόλα αυτά τους Βρετανούς, να αφήσουν τις διαμαρτυρίες στην άκρη και να συνεργαστούν μαζί με την ΕΕ για την αντιμετώπιση “κοινών προκλήσεων”.

Αφορμή για τις δηλώσεις Μπαρνιέ έδωσαν οι βρετανικές πιέσεις για αλλαγές στο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας που περιλαμβάνεται στη συμφωνία του Brexit μετά την πρόσκαιρη προσπάθεια της Κομισιόν να αποτρέψει τη μεταφορά εμβολίων διασυνοριακά μεταξύ της Ιρλανδίας, χώρας-μέλους της ΕΕ, και της Βόρειας Ιρλανδίας. Ωστόσο, αυτό δεν αναμένεται να γίνει ούτε σύντομα, ούτε εύκολα…

Προβλήματα μετά το Brexit

Η προσπάθεια του Λονδίνου να πετύχει μία νέα διαπραγμάτευση με την ΕΕ ακουμπά σε υπαρκτά προβλήματα που διαφάνηκαν στις πραγματικές τους διαστάσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από την ΕΕ.

Έρευνα των Βρετανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων που δημοσιοποιήθηκε σήμερα αποκαλύπτει ότι μία στις δύο βρετανικές επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα στην ΕΕ έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω αλλαγής των εμπορικών όρων στις συναλλαγές με τους πρώην εταίρους τους…

Όπως αποδεικνύεται, παρά την διμερή εμπορική συμφωνία ΗΒ-ΕΕ που έγινε παραμονές Χριστουγένων (και η οποία εξασφάλιζε στις δύο πλευρές εμπορικές συναλλαγές χωρίς δασμούς ή ποσοστώσεις) οι επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με εμπόδια όπως νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες και κτηνιατρικούς ελέγχους.

Η έρευνα των επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε σε περίπου 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανάμεσα στις 18 και τις 31 Ιανουαρίου, εκ των οποίων 470 είναι εξαγωγείς αγαθών και υπηρεσιών. Οι διαμαρτυρίες των επιχειρήσεων για τα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφορούν κυρίως τα κόστη, τις διοικητικές διατυπώσεις, τις καθυστερήσεις και την σύγχυση σε σχέση με τους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα