ΑΘΗΝΑ
07:41
|
21.05.2024
Ο αρχηγός του LNA, στρατηγός Χάφταρ, εξέφρασε την υποστήριξή του στο νέο μεταβατικό τριμελές Προεδρικό Συμβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον επικεφαλής του μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου (πρώην πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα) Μοχάμεντ αλ Μένφι υποδέχθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, (LNA) στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ, ο αρχηγός του LNA εξέφρασε την υποστήριξή του στο νέο μεταβατικό τριμελές Προεδρικό Συμβούλιο, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεργαστεί με στόχο τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Λιβύη και τη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Δεκέμβρη τρέχοντος έτους.

Εξήρε επίσης την επιλογή του “Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου” που εξέλεξε νέο μεταβατικό πρόεδρο και πρωθυπουργό πριν μία βδομάδα στη Γενεύη εκτιμώντας πως οι εξελίξεις αυτές θα φέρουν τη χώρα “στο επόμενο επίπεδο δημοκρατικής διαδικασίας”.

Image

Ο μεταβατικός πρόεδρος από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ξεκινά περιοδεία σε τέσσερις λιβυκές πόλεις της Ανατολικής, Δυτικής και Ν¨οτιας Λιβύης εκφράζοντας την επιθυυμία να συναντηθεί με όλους τους τοπικούς αξιωματούχους ανεξαρτήτως της θέσης και του παρελθόντος τους στην πολυετή εμφύλια σύγκρουση προκειμένου να συζητήσει μαζί τους “τα πιεστικά ζητήματα για την βελτίωση της κατάστασης στη χώρα και την ενότητα του λιβυκού λαού”.

Σύμφωνα με την λιβυκή αγγλόφωνη εφημερίδα “Libyan Express” ο μεταβατικός πρόεδρος Μοχάμεντ αλ Μένφι έφθασε στη Βεγγάζη με πτήση των “Αφρικανικών Αερογραμμών” (African Airlines) από την Αθήνα, πληροφορία που δεν έγινε άμεσα δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ελληνικής πλευράς.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως στον πίνακα αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ελεύθεριος Βενιζέλος δεν υπήρχε σήμερα καμία πτήση της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα