ΑΘΗΝΑ
02:12
|
16.07.2024
Στο επίκεντρο αποφάσεων και συζητήσεων οι περιφερειακές εξελίξεις και η συνεργασία σε Ενέργεια, ψηφιακή οικονομία και καινοτομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή, Κυπριακό, Συρία, Λιβύη, Υεμένη και Ανατολική Μεσόγειο αλλά την περαιτέρω αύξηση της συνεργασίας μεταξύ άλλων σε θέματα Ενέργειας, ψηφιακής οικονομίας και καινοτομίας εξέτασαν το μεσημέρι στη διάρκεια του Φόρουμ Φιλίας και σε επιμέρους συναντήσεις οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου με τους ομολόγους μας από το Μπαχρέιν, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και την Υπουργό Επικρατείας για τη Διεθνή Συνεργασία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν επισημαίνουν πως αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος επιδιώκοντας την αύξηση της συνεργασίας τους στο πλαίσιο προσπαθειών “για εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή”.

“Υπογραμμίσαμε την ισχυρή μας δέσμευση υπέρ των θεμελιωδών αρχών που κατοχυρώνονται μέσω αυτών, όπως ο σεβασμός της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και της απόρριψης της απειλής ή της χρήσης βίας, της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας” αναφέρουν οι υπουργοί στο κοινό ανακοινωθέν.

Αναγνώρισαν ότι θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειες για ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου της υγειονομικής κρίσης στις οικονομίες μας διαβλέποντας πως “καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική”.

Συμφώνησαν τέλος να διευρύνουν το Φόρουμ Φιλίας σαν εργαλείο “διαλόγου και συνεργασίας” τονίζοντας πως είναι ανοικτό και σε άλλες χώρες της περιοχής “και πέραν αυτής” εφόσον μοιράζονται κοινές αξίες και αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΔΑΚΕ προς Μενδώνη: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός που φέρει υπογραφή κατηγορούμενης στο κύκλωμα εκβιαστών

Η -διορισμένη από την υπουργό- πρόεδρος της Επιτροπής του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ελέγχου των εισόδων στην Ακρόπολη, βρίσκεται προφυλακισμένη, για την υπόθεση εκβιασμών.
ΣΥΝΑΦΗ

Να ποιον διάλεξε για υποψήφιο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ο Τραμπ

Η Γάζα στο επίκεντρο συνάντησης Μπλίνκεν με Χανέγκμπι και Ντέρμερ

Πυρά ΚΚΕ σε Γεραπετρίτη για την Εξωτερική Πολιτική

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα