ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις συνηγόρων, ενώ δεν αποκλείεται και έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.
Äßêç ãéá ôçí õðüèåóç äïëïöïíßáò ôïõ äéêçãüñïõ Ìé÷Üëç Æáöåéñüðïõëïõ, ôçí ÐÝìðôç 27 Óåðôåìâñßïõ 2018. (EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων, όπως πρωτοδίκως, που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να μη μειωθεί ούτε κατ’ ελάχιστον η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους. Ο εισαγγελέας αγορεύοντας στη δίκη ήταν «καταπέλτης» για την ενοχή τους ζητώντας την παραδειγματική τους τιμωρία και την επιβολή της ποινής των ισοβίων όπως και πρωτόδικα.

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί οι τρεις κατηγορούμενοι που παραστάθηκαν στο δικαστήριο (ο ένας έχει δολοφονηθεί, ενώ ένας ακόμη διαφεύγει της σύλληψης) οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη της μαφίας των φυλακών.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις συνηγόρων, ενώ δεν αποκλείεται και έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.

Πηγές: TheCaller, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα