ΑΘΗΝΑ
10:32
|
05.10.2022
O επικεφαλής της Colt χαρακτήρισε την εξαγορά "ισχυρή συμμαχία για τις δύο εταιρείες και για τους πελάτες μας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τσεχική βιομηχανία όπλων Česká zbrojovka (CZG) ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/2) την εξαγορά της αμερικανικής βιομηχανίας όπλων Colt και της καναδικής θυγατρικής της.

“Η CZG θα αποκτήσει το 100% των συμμετοχών της Colt καταβάλλοντας 220 εκατ. δολάρια (180 εκατ. ευρώ) και εκδίδοντας 1.098.620 απλές μετοχές της CZG”, ανέφερε η τσεχική εταιρεία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

“Είμαστε υπερήφανοι που εντάσσουμε στο πορτφόλιό μας την Colt , η οποία στέκει στο πλευρό του αμερικανικού στρατού για πάνω από 175 χρόνια,”, σημείωσε ο Λουμπόμιρ Κοβάρικ, πρόεδρος του ΔΣ της CZG.

Ο επικεφαλής της Colt, Ντένις Βεγιέ, χαρακτήρισε την εξαγορά “ισχυρή συμμαχία για τις δύο εταιρείες και για τους πελάτες μας”.

Η CZG, η οποία απασχολεί περίπου 1.650 ανθρώπους στη Δημοκρατία της Τσεχίας, στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, κατασκευάζει τα πυροβόλα όπλα μάρκας CZ για χρήση από την αστυνομία, τον στρατό, αλλά και για άλλες χρήσεις όπως η σκοποβολή αλλά και το κυνήγι.

Η Colt, την οποία είχε ιδρύσει ο εφευρέτης και οπλοποιός Σάμιουελ Κολτ το 1836, παράγει οπλισμό τον οποίο προμηθεύονται οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, του Καναδά και πολλών ακόμη χωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

«Τα βρήκαν» στην Ε.Ε. για το 8ο πακέτο κυρώσεων

Εξοικονόμηση ενέργειας: Στο τραπέζι η μείωση του ωραρίου για τα καταστήματα

«Πολύ έξυπνο πακέτο» τα 200 δισ. ευρώ λέει ο Σολτς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την Αρχή Ανταγωνισμού της Αιγύπτου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα