ΑΘΗΝΑ
11:50
|
25.04.2024
Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία αποφάσισε προσχηματικά το φίμωμα του κινέζικου καναλιού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο βωμό των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων ΕΕ-Κίνας πέφτει καθώς φαίνεται η συνέχιση εκπομπών του κινέζικου τυλεοπτικού δικτύου CGTN στην Ευρώπη.

Image result for cgtn

Μετά την απόφαση της Βρετανίας να απαγορεύσει στις 4/2 προσχηματικά τη μετάδοση σήματος του κινέζικού αγγλόφωνου καναλιού στη χώρα επειδή οι εκπομπές “ελέγχονται” από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, σήμερα και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία αποφάσισε το φίμωμα του καναλιού με ένα πιο συγκεκαλυμένο πρόσχημα: Η άδεια για μετάδοση σήματος του καναλιού στη Γερμανία είχε εκδοθεί παράλληλα με τη μετάδοση σήματος από τη βρετανική αρμόδια αρχή Ofcom. Ως εκ τούτου, όταν ήρθη η άδεια για την αναστολή μετάδοσης του σήματος στη Βρετανία, ήρθε η ώρα να αρθεί η άδεια και για τις εκπομπές του καναλιού στη Γερμανία…

Image result for cgtn

Ωστόσο η επακόλουθη απόφαση της Vodafone Γερμανίας να απαγορεύσει επίσης (χωρίς την ανάγκη προσχημάτων…) την μετάδοση σήματος του κινέζικου καναλιού CGNT απέδειξε ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο…

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες ενέργειες από τη μεριά μίας χώρας εκτός ΕΕ και μίας χώρας εντός ΕΕ δεν μένουν αναπάντητες.

Χτες, η Κίνα προχώρησε στην απαγόρευση της μετάδοσης του σήματος του BBC με το επιχείρημα ότι το βρετανικό μέσο μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τον κορωναϊό αλλά και για τη δίωξη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Το BBC δήλωσε απογοητευμένο από την απόφαση ενώ ο Βρετανός υπουργός Εξωτερίκων  Ντομινίκ Ράαμπ με περιττό θράσος σχολίασε την εξέλιξη κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτο περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης»!

Στο πλευρό του Φόρεϊν Όφις στάθηκε και το Στέιτ Ντηπάρτμεντ, που χαρακτήρισε την απόφαση ως «ένα μέρος της ευρύτερης εκστρατείας της Κίνας για καταστολή των ελεύθερων μέσων στην χώρα».

Είναι προφανές πως μάλλον είναι στην αρχή του το σήριαλ “πόλεμος των καναλιών” μεταξύ Δύσης και Κίνας. Τα επόμενα επεισόδια αναμένονται με αρκετό ενδιαφέρον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα