ΑΘΗΝΑ
00:01
|
19.04.2024
Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση στην...πεπατημένη των περιορισμών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ισχύουν από αύριο, Σάββατο, 13 Φλεβάρη, σε Αχαΐα και Εύβοια ανακοίνωσε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, υιοθετώντας την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση που εκτίμησε πως είναι “ανησυχητικά” τα υγειονομικά δεδομένα των συγκεκριμένων περιοχών.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως τίθενται από αύριο σε επίπεδο “πολύ αυξημένου κινδύνου” οι περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας –πλην Σκύρου-, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν ανακύψει.

Παράλληλα σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας κι ο δήμος Μυκόνου, ενώ παρατείνονται οι ήδη ισχύοντες περιορισμοί σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ανέφερε επίσης πως στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας καταγράφηκαν 732 ενεργά κρούσματα όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 206 ενεργά.

Στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας πλην Σκύρου καταγράφηκαν 501 ενεργά κρούσματα όταν στις 30 Ιανουαρίου σημείωθηκαν 256 ενεργά κρούσματα.

Στις περιοχές αυτές καθίσταται από τη Δευτέρα υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Στις παραπάνω περιοχές, κλείνουν επίσης κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και το λιανεμπόριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα