ΑΘΗΝΑ
13:11
|
23.05.2024
O Μπουτονά ανακρίνεται με την κατηγορία ότι επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τον 22χρονο βαφτισιμιό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντομινίκ Μπουτονά, Πρόεδρος του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική κακοποίηση και βρίσκεται υπό κράτηση από την Τετάρτη το πρωί.

O Μπουτονά ανακρίνεται με την κατηγορία ότι επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τον 22χρονο βαφτισιμιό του.

Η σύλληψη του Μπουτονά έγινε μετά τις καταγγελίες που έκανε εις βάρος του τον περασμένο Οκτώβριο ο βαφτισιμιός του, ο οποίος τον κατηγορεί ότι του επιτέθηκε με σκοπό να τον βιάσει κατά τη διάρκεια διακοπών τους τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Ο δικηγόρος του Μπουτονά δήλωσε ότι ο πελάτης του «αρνείται ότι έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε αδίκημα και είναι απολύτως ήρεμος και σίγουρος για το αποτέλεσμα της ανάκρισης».

Η σύλληψη του Μπουτονά προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις, με την ομάδα για τον σεβασμό της ισότητας των φύλων «Le Collectif 50/50» να καλεί το Κέντρο Κινηματογράφου να τον θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και η νομική διαδικασία, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει να προχωρήσει απερίσπαστη τις διαδικασίες που απαιτούνται, προωθώντας ταυτόχρονα δύο τεκμήρια: αυτό της αθωότητας, αλλά και αυτό της ειλικρίνειας από την πλευρά των θυμάτων.

Την προηγουμένη της μήνυσης που έγινε τον Οκτώβριο, ο Ντομινίκ Μπουτονά είχε παρευρεθεί σε event της οργάνωσης «50/50», εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου με την οργάνωση για την ενημέρωση και την εξάλειψη φαινομένων βίας στην κινηματογραφική κοινότητα.

Πηγές: France24, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα