ΑΘΗΝΑ
03:22
|
19.05.2024
Σε συλλαλητήριο κατά των γυναικοκτονιών στο Νεπάλ μετατράπηκε σήμερα η κηδεία 17χρονης που βιάστηκε και στραγγαλίστηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή προκαλεί στο Νεπάλ ο βιασμός και η δολοφονία μίας έφηβης 17 ετών που απήχθη στις 4 Φεβρουαρίου στη διαδρομή από το σχολείο στο σπίτι και βρέθηκε νεκρή, μία μέρα μετά, σε ένα φαράγγι κοντά στο χωριό της.

Εκατοντάδες Νεπαλέζοι μετέτρεψαν σήμερα την νεκρική πομπή σε διαδήλωση καταγγέλλοντας τις γυναικοκτονίες και απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Το θύμα λεγόταν Μπαγκιράτι Μπάτα. Το πτώμα της βρέθηκε την επόμενη της εξαφάνισής της σε φαράγγι κοντά στο χωριό της, στο Μπαϊταντί, του δυτικού Νεπάλ. Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι το κορίτσι βιάστηκε και στραγγαλίστηκε.

Οι διαδηλωτές, φορώντας λευκά ρούχα, ως ένδειξη πένθους, μετέφεραν μια νεαρή γυναίκα σε ένα φορείο από μπαμπού, η οποία συμβόλιζε τα θύματα βιασμών και δολοφονιών.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες κάλυψαν τα μάτια τους με μια μαύρη κορδέλα σε μια συμβολική διαμαρτυρία κατά της «τύφλωσης» της κυβέρνησης μπροστά στον πολλαπλασιασμό των υποθέσεων βιασμού.

«Βρισκόμαστε εδώ για να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση…Ο δολοφόνος πρέπει να τιμωρηθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρίκα Τάπα.

Μια άλλη διαδηλώτρια, η Ανούσκα Πάντεϊ, επισήμανε ότι καμία δικαιοσύνη δεν αποδίδεται στα θύματα. «Εάν αύριο κάτι συμβεί σε εμένα ή σε κάποια που αγαπώ, ποιος θα ευθύνεται; Ποιος θα αποδώσει δικαιοσύνη», διερωτήθηκε.

Διαδηλώσεις για ατιμώρητα εγκλήματα κοριτσιών

Το 2018, χιλιάδες διαδηλωτές είχαν κατακλύσει και πάλι τους δρόμους μετά τον βιασμό και τη δολοφονία ης 13χρονης Νιρμάλα Παντ. Στη διάρκεια επακόλουθων επεισοδίων έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν λαμβάνει κατάλληλα μέτρα στις υποθέσεις βιασμού. Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας βίντεο και φωτογραφίες που κατέγραψαν αστυνομικούς να καταστρέφουν αποδείξεις.

Μόνο το 2020 (εν μέσω περιοριστικών μέτρων πανδημίας) καταγράφηκαν στο Νεπάλ περίπου 2.100 υποθέσεις βιασμών. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος αριθμός από τις περίπου 1.000 που καταγράφηκαν το 2015.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα