ΑΘΗΝΑ
00:10
|
25.03.2023
Από την προκήρυξη της 25ης Μαΐου του 2019 στην ανάκληση του Αυγούστου με νέα υπουργό τη Λίνα Μενδώνη για λόγους... δημοσίου συμφέροντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 21 Μαΐου του 2019  είναι ήδη αναρτημένη στο διαδίκτυο η προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Υπουργός Πολιτισμού είναι η Μυρσίνη Ζορμπά. Την επομένη στις 22 Μαΐου σε εκδήλωση στο café του ΙΑΝΟΥ ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη για την Αθήνα και τον πολιτισμό.

Ο συντονιστής της συζήτησης “προαναγγέλλει” την πτώση της νυν υπουργού Πολιτισμού και την έλευση του κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο στον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ο ίδιος απορεί καθώς έχει επίγνωση της προκήρυξης του υπ. Πολιτισμού. Τρεις μήνες μετά η στις 7 Αυγούστου νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από το βήμα της Βουλής ανακοινώνει την ακύρωση όλων των προκηρύξεων για τις θέσεις των καλλιτεχνικών διευθυντών των εποπτευόμενων οργανισμών του ΥΠΠΟΑ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λόγους “δημοσίου συμφέροντος”.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στις 19 Αυγούστου του 2019.Στις 6 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους υπέβαλε την παραίτησή του υπό την σκιά σκανδάλων.

Όλο το βίντεο από την “προφητική” παρουσίαση στο café του ΙΑΝΟΥ (στο 1:44:02 το επίμαχο σημείο).


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζωή χωρίς νερό

Δέκα σκίτσα για την «ψυχή του κόσμου μας», την οποία δηλητηριάζουμε σταγόνα-σταγόνα.

Είμαστε εδώ – Μαζί

Σκίτσα για τον ξεσηκωμό ενάντια στη δικαστική μεταρρύθμιση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Ισραήλ.
ΣΥΝΑΦΗ

Συμφωνία Καναδά-ΗΠΑ για την παράτυπη μετανάστευση

Να φύγουν από τον Πειραιά και να πάνε στη Σμύρνη οι Κινέζοι, λέει ο πατέρας της Γαλάζιας Πατρίδας

Βάναυση κατοχική βία σε 12χρονη Παλαιστίνια στην Ιερουσαλήμ

Κουτσούμπας: Στη Γαλλία βλέπεις την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα