ΑΘΗΝΑ
12:32
|
26.04.2024
Πολλοί αξιωματούχοι θέλουν μια γυναίκα να αντικαταστήσει τον επικεφαλή της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 83χρονος επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020,  Γιοσίρο Μόρι, παραιτήθηκε την Παρασκευή και ζήτησε ξανά συγγνώμη για σεξιστικά σχόλια που πυροδότησαν παγκόσμια κατακραυγή, αφήνοντας τώρα τους διοργανωτές να αναζητήσουν έναν νέο πρόεδρο, πέντε μήνες από την τελετή έναρξης.
 «Μια επιτροπή επιλογής αποτελούμενη από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών, θα επιλέξει το νέο πρόεδρο για την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Τοσίρο Μούτο σε συνέντευξη Τύπου.
 «Πρέπει να διαλέξουμε επειγόντως τον επόμενο πρόεδρο», πρόσθεσε, χωρίς να πει πότε. 
 «Ο νέος πρόεδρος χρειάζεται να έχει εμπειρία στους Ολυμπιακούς και  Παραολυμπιακούς Αγώνες και μια πραγματικά υψηλού επιπέδου κατανόηση της ισότητας των φύλων, της ποικιλομορφίας και της ένταξης», είπε.
 Ο Μόρι προκάλεσε κατακραυγή όταν είπε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Ολυμπιακής επιτροπής αυτόν τον μήνα ότι οι γυναίκες μιλάνε πάρα πολύ. Αρχικά αρνήθηκε να παραιτηθεί.
 «Τα ακατάλληλα σχόλιά μου προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα. Λυπάμαι», δήλωσε ο Mόρι την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η επιτυχία των Αγώνων του Τόκιο.
 Η Σέικο Χασιμότο, μια πρωτοπόρος γυναίκα και επτά φορές Ολυμπιονίκης, γεννημένη λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 1964, είναι μεταξύ των υποψηφίων για αντικατάσταση του Μόρι, ανέφεραν τα ΜΜΕ. 
 Η διαμάχη έχει προκαλέσει «σοβαρή ζημιά στη φήμη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε μια πηγή που εμπλέκεται στους Αγώνες, ζητώντας ανωνυμία λόγω της ευαισθησίας του θέματος και προσθέτοντας ότι πολλοί αξιωματούχοι θέλουν μια γυναίκα να αντικαταστήσει τον Μόρι.
 Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίνε Σούγκα, ο οποίος έχει δει τη δημοτικότητα της κυβέρνησής του να μειώνεται λόγω του χειρισμού της κρίσης του κορονοϊού, δήλωσε ότι η διαδικασία επιλογής πρέπει να βασίζεται σε κανόνες και διαφάνεια.
 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δήλωσε ότι «ήταν τόσο δεσμευμένη όσο ποτέ» στη διοργάνωση των Αγώνων, οι οποίοι πρόκειται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.
 «Η ΔΟΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί με τον διάδοχό του για να παραδώσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020 το 2021», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα