ΑΘΗΝΑ
19:18
|
23.09.2024
H εξέλιξη μπλοκάρει τα σχέδια ισραηλινών πολεμικών βιομηχανιών,συμπεριλαμβανομένης της κρατικής αεροναυπηγικής εταιρίας Israel Aerospace Industries
waving colorful flag of israel and national flag of united arab emirates. macro
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσχηματικά ή όχι το Ισραήλ αποφάσισε να μην στείλει τελικά αντιπροσωπεία στην αμυντική έκθεση IDEX που ξεκινά την επόμενη βδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η δικαιολογία που επικαλέστηκαν οι ισραηλινές αρχές είναι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης πτήσεων προς το εξωτερικό που έχουν επιβάλλει τουλάχιστον ως τις 21 Φλεβάρη με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19.

Image result for IDEX Abu Dhabi 2021

H εξέλιξη μπλοκάρει τα σχέδια ισραηλινών πολεμικών βιομηχανιών,συμπεριλαμβανομένης της κρατικής αεροναυπηγικής εταιρίας Israel Aerospace Industries, που πόνταραν “κεφαλαιοποίηση” της πρόσφατης συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Εμιράτα και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας δήλωσε σήμερα πως είχε ζητήσει άδεια στις αντιπροσωπείες των ισραηλινών πολεμικών βιομηχανιών να μεταβούν στα Εμιράτα την επόμενη βδομάδα αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Το παζάρι πολεμικών εξοπλισμών στο Άμπου Ντάμπι των Εμιράτων ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή,21 Φεβρουρίου και διαρκεί πέντε μέρες. Στη διάρκειά του αναμένεται το κλείσιμο κερδοφόρων εμπορικών συμφωνιών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Πεντάγωνο, το σημερινό αιματοκύλισμα του Λιβάνου από το Ισραήλ είναι… ανταλλαγή πυρών

Νέα Αριστερά: Ζητά ακρόαση του Τζιτζικώστα στη Βουλή

Το Ιράν προειδοποιεί και το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις στο Λίβανο

Disiecta Membra #28: Οι Ρωμαίοι και μια ζουμερή θεωρία συνωμοσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα