ΑΘΗΝΑ
21:35
|
19.05.2024
Βασικός σκοπός μίας τέτοιας έρευνας επιχειρείται να είναι η αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων και έκτροπων στο Καπιτώλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την (αναμενόμενη) αθώωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο από την 100μελή Γερουσία, έπειτα από την αδυναμία μελών του σώματος να εξασφαλίσει τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνταν για την καταδίκη του, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο επιδιώκουν τώρα τη διενέργεια έρευνας για τα σοβαρά έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Σε εκτενές σημερινό ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ αλλά και της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν επισημαίνεται πως Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές επιδιώκουν τη διενέργεια έρευνας ανάλογης με εκείνης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις 11/9/2001  στις ΗΠΑ, προκειμένου να γίνει αντιληπτό γιατί απέτυχε η αστυνομική δύναμη του Καπιτωλίου να απωθήσει το πλήθος των διαδηλωτών από το καλά φυλασσόμενο κτίριο.

Βουλευτές αμφοτέρων κομμάτων επιχειρούν τη συγκρότηση επιτροπής έρευνας που θα αναλάβει να εξετάσει υπό ποιες ακριβώς συνθήκες επιτράπηκε η είσοδος των διαδηλωτών στο κτίριο του Καπιτωλίου. Θέλουν επίσης να προταθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια έκτροπα.

Της προσπάθειας αυτής ηγείται ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ από τη Νότια Καρολίνα που θεωρείται στενός σύμβουλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ο οποίος ψήφισε το Σάββατο υπέρ της αθώωσής του..

Image result for Λίντσεϊ Γκρέιαμ

Υπέρ της συγκρότησης επιτροπής διερεύνησης των έκτροπων στο Καπιτώλιο έχει ταχθεί και η (Δημοκρατική) πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, χαρακτηρίζοντας τα έκτροπα “επίθεση από τρομοκρατικό όχλο”.

Nancy Pelosi said it is ‘clear that we will need to establish a 9/11-type commission’ prior to the impeachment vote.

Σε κάθε περίπτωση το κογκρέσο θα πρέπει να ψηφίσει για τη συγκρότηση μίας τέτοιας επιτροπής και αναμένεται να υπάρχουν σφοδρές διαφωνίες μεταξύ βουλευτών και των δύο κομμάτων για το ποιοι θα την συγκροτήσουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα