ΑΘΗΝΑ
00:13
|
25.04.2024
«Ελπίζουμε η κατάσταση να βελτιωθεί έπειτα από 14 ημέρες λοκντάουν» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ελπίζουμε η κατάσταση να βελτιωθεί έπειτα από 14 ημέρες λοκντάουν, ώστε να ανοίξουν οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν στον κορονοϊό.

Σε ερώτηση για το ποιο στοιχείο είναι εκείνο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων που θα κρίνει εάν και πότε θα υπάρξει άρση περιορισμών ή αν θα υπάρξει παράταση, ο κ. Ταραντίλης απάντησε ότι «Αυτά είναι θέματα της Επιτροπής που εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Δεν υπήρχε εισήγηση για παράταση του λοκντάουν. Η εμπειρία μας έχει δείξει όμως ότι “όταν εφαρμόζεται ένα λοκντάουν 14 ημερών και τηρηθούν τα μέτρα τότε βελτιώνεται η κατάσταση. Ελπίζουμε να γίνει και τώρα αυτό ώστε να ανοίξουμε και οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών και το πότε θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία, ο κ. Ταραντίλης απάντησε ότι «είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι τα προγράμματα τηρούνται όταν τηρηθούν και οι προγραμματισμένες παραδόσεις των δόσεων του εμβολίου. Προτεραιότητα είναι έως το Πάσχα να έχουμε αποκτήσει το πρώτο τείχος ανοσίας. Να έχουν εμβολιασθεί δηλ. οι ηλικίας πάνω από 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες καθώς όπως δείχνουν τα δεδομένα, είναι αυτές οι κατηγορίες που δημιουργούν πίεση στο ΕΣΥ».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το εάν θα χρησιμοποιείται διπλή μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι «δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Γνωρίζω όμως ότι έχει τεθεί το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο. Δεν έχω να ανακοινώσω κάτι επ’ αυτού».

Πηγές: Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα