ΑΘΗΝΑ
07:41
|
19.04.2024
Η άσκηση ξεκίνησε αιφνιδιαστικά με τη χρήση επαγγελματικών πιλότων και εφέδρων αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιφνιδιαστική άσκηση με κεντρικό σενάριο την εξαπόλυση γενικευμένης επίθεσης στο Λίβανο ολοκλήρωσε σήμερα το μεσημέρι ο ισραηλινός στρατός με την ξαφνική επιστράτευση εκατοντάδων εφέδρων στην πολεμική αεροπορία και το στρατό.

Η άσκηση που αφορούσε το λεγομένο “βόρειο μέτωπο” ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής αιφνιδιαστικά με τη χρήση επαγγελματικών πιλότων αλλά και εφέδρων αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας, ειδικών πυροτεχνουργών και τεχνικών. Σαν αφορμή στο σενάριο της άσκησης χρησιμοποιήθηκε η κατάρριψη ισραηλινού μαχητικού αεροπλάνου από πύραυλο της Χεζμπολάχ.

An IAF fighter jet is seen amid the Vered Hagalil drill. (Photo credit: IDF Spokesperson's Unit)

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιχειρώντας να προπαγανδίσουν την “ετοιμότητα” του ισραηλινού στρατού μπροστά σε ένα σενάριο πολέμου με το Λίβανο, ανέφεραν πως από το πρωί της Κυριακής ως σήμερα το μεσημέρι χτυπήθηκαν περίπου 3.000 στόχοι.

Μεταξύ των στόχων αυτών ήταν “νευραλγικές” υποδομές όπως γέφυρες, σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, αεροδρόμια, το κεντρικό στρατηγείο και αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ,”νευραλγικές” οδικές αρτηρίες, κ.α.

IAF aircraft is seen taking off amid the Vered Hagalil drill. (Photo credit: IDF Spokesperson's Unit)

“Η άσκηση έδειξε μία απάντηση σε ένα λάθος που έκανε η άλλη πλευρά” δήλωσε ο ίδιος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως η άσκηση έγινε λίγες μέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα της Χεζμπολάχ να καταρρίψει ισραηλινό “αναγνωριστικό” drone. Ωστόσο ο ίδιος “ξέχασε” να επισημάνει πως η αντίδραση της Χεζμπολάχ δεν ήταν αναίτια: Το ισραηλινό αεροπλάνο είχε παραβιάσει (για μία ακόμη φορά…) τον εθνικό εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα