ΑΘΗΝΑ
13:47
|
19.04.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να «επαναρρυθμίσει» τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και θα επικοινωνεί με τον βασιλιά Σαλμάν και όχι με τον πρίγκηπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ανακοίνωσε απόψε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Με τον τρόπο αυτό η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πρότερες πληροφορίες και ενδείξεις για διαφοροποίηση της εξωτερικής πολιτικής απέναντι στη μεγαλύτερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Η δήλωση συνιστά ένδειξη πιθανής αισθητής αλλαγής από την πολιτική που ακολουθούσε ο προκάτοχος του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ και ο γαμπρός και σύμβουλος του οποίου, Τζάρεντ Κούσνερ, που ήταν σε στενή επαφή με τον φιλόδoξο πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας.

Προλαβαίνοντας τις ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το πότε θα γίνει το περιβόητο τηλεφώνημα του προέδρου Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που ήταν συνήθως μία από τις πρώτες επιλογές τηλεφωνικής επικοινωνίας των Αμερικανών προέδρων με ξένους ηγέτες, η Ψάκι απάντησε ότι αυτό θα γίνει “σύντομα”.

Σε επόμενο σημείο ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν θα συναντηθεί δια ζώσης με κανέναν ηγέτη τουλάχιστον ως τα μέσα Απριλίου, προσθέτοντας ότι “θα περάσουν δύο μήνες μέχρι να προσκαλέσει έναν ξένο ηγέτη στον Λευκό Οίκο”. «Ξέρετε, μπορεί κανείς να συναντηθεί και μέσω τηλεδιάσκεψης», πρόσθεσε, επικαλούμενη τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα