ΑΘΗΝΑ
17:32
|
20.09.2024
Οι ελλείψεις σε έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών εταριών ηλεκτρισμού άφησαν εκατομμύρια πολιτών στο έλεος του ψύχους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών πρόδοσαν πανίσχυρες εταιρίες ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ. Η επιλογή τους να αποφύγουν δαπανηρές επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους ανέδειξε τις αδυναμίες τους καθώς απεδείχθησαν ανίκανες να προσφέρουν υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη διάρκεια του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας και δριμύτατου ψύχους που πλήττει την πλουσιότερη (κατά τα φαινόμενα) χώρα της υφηλίου.

Από τη Δευτέρα δεκάδες εκατομμύρια κάτοικοι ανατολικών αλλά και νότιων πολιτειών (όπως το Τέξας που φημίζεται για τους ήπιους χειμώνες) μένουν για ώρες δίχως ηλεκτρικό ρεύμα. Οι μεγαλύτερες διακοπές ρεύματος καταγράφονται σε πολλές περιοχές των πολιτειών Τέξας, Αλαμπάμα, Οκλαχόμα, Κάνσας, Μισισίπι και Ορεγκον.

Image

Σε αυτές τις συνθήκες δριμύτατου ψύχους έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια τροχαίων περιστατικών και άλλων δυστυχημάτων τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε για μια “άνευ προηγουμένου και έκτασης ζώνη επικίνδυνων χειμερινών συνθηκών” από την ανατολική ως την δυτική ακτή των ΗΠΑ, με την προειδοποίηση αυτή να αφορά περισσότερους από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς, δηλαδή περίπου το 45% του πληθυσμού.

Μπροστά στη νέα χιονοθύελλα που αναμένουν στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο διέταξε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών να προετοιμαστούν καθώς αναμένονται “χιονοπτώσεις, πάγος και ισχυροί άνεμοι σε όλη την πολιτεία τουλάχιστον ως αύριο, Τετάρτη.

Ιδιαίτερα άσχημα πλήττεται από την κακοκαιρία η νότια πολιτεία του Τέξας, όπου πυκνό στρώμα χιονιού έχει καλύψει τα πάντα στην πρωτεύουσα, Όστιν, ενώ το θερμόμετρο σε ορισμένες πόλεις όπως το Ντάλλας και το Χιούστον το θερμόμετρο δείχνει 9 και 18 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα